Gemeente Binnenmaas

Snelheidsremmende straatjuwelen geplaatst

Dit jaar worden in Binnenmaas in twee straten zogenaamde straatjuwelen geplaatst om knelpunten in de verkeersveiligheid aan te pakken. Het gaat om de Dorpsstraat in Heinenoord en de Vlasstraat in s-Gravendeel.

Straatjuweel Heinenoord

Op de Dorpsstraat, een bestaand 30 km-gebied, worden deze week in totaal 10 straatjuwelen geplaatst. Straatjuwelen zijn gestreepte paaltjes op een betonnen voet die er voor zorgen dat het verkeer vaart moet minderen en niet rechtdoor kan racen. Over de plaatsing van de paaltjes is overleg geweest met bewoners, politie, Veilig Verkeer Nederland, de SAR (Senioren Advies Raad) en de brandweer. Omdat over de Dorpsstraat wel landbouwverkeer moet kunnen rijden, is besloten de straatjuwelen aan de buitenzijde van de verharding te plaatsen. De juwelen worden geplaatst tussen de kruising met de Wouter van de Walestraat tot aan de grens van de bebouwde kom, richting Goidschalxoord.

Voor een deel van de Vlasstraat in s-Gravendeel, ter hoogte van basisschool De Schelf, is besloten een 30 km-zone in te stellen. Een veilige schoolomgeving is immers heel belangrijk. Om het verkeer te dwingen de rijsnelheid aan te passen aan de verkeerssituatie, zullen ook hier in de week van 30 maart a.s. straatjuwelen worden geplaatst.