Warchild


Op de vuilniswagen voor Veghel4War Child
26 maart 2009 -
Dat heel Veghel los gaat om geld op te halen voor War Child, is duidelijk. En dat ze in het zuiden originele acties bedenken, wisten we ook. Maar wat er nu gebeurt, is echt ludiek. De komende 4 weken staan bekende en minder bekende Veghelaren op de vuilniswagen om zo geld in te zamelen voor Veghel4WarChild.

Afgelopen dinsdag was de eerste dag van de actie. Ondernemer Willie Minkels, voorzitter van de Lions Club Denis Sluyts en Rob van Zelft, eigenaar van ROEM Advies en bestuurslid van Veghel4WarChild beten de spits af. Iedereen die op de wagen staat verdient EUR 25,- per uur. In totaal wordt er zo'n EUR 1600,- verdient voor Veghel4WarChild. Iedereen moet wel goed blijven opletten. Vuilnisophaler Anh Ngo: "Vroeger is het wel eens gebeurd dat iemand mee naar boven werd getrokken. Gelukkig zijn de wagens een stuk veiliger geworden."

De mannen waren erg enthousiast. Willie Minkels: "Erg leuk om te doen, ik hou wel van dit soort dingen. Of het zwaar was? Nee, dat valt mee." Sluyts: "Als we voor elke kilo die we ophalen, een kind een toekomst kunnen geven, dan is dat toch prachtig."