Provincie Overijssel

Kampen kan kiezen uit 18 kandidaten

De Commissaris van de Koningin in Overijssel, de heer mr G.J. Jansen, heeft 18 sollicitaties ontvangen voor de burgemeestersfunctie in de gemeente Kampen. Onder de sollicitanten bevinden zich 2 vrouwelijke kandidaten.

Achtergrond sollicitanten
Onder de sollicitanten zijn 7 (oud-)burgemeesters, daarnaast zijn er 7 kandidaten die een andere fulltime functie vervullen in het openbaar bestuur. 4 kandidaten hebben een andere professionele achtergrond.
* CU: 7 sollicitanten

* CDA: 6 sollicitanten

* VVD: 3 sollicitanten

* Gemeentebelangen: 1 sollicitant

Daarnaast is één kandidaat niet aangesloten bij een politieke partij.

Vacature Kampen
De sollicitatietermijn liep van 2 tot 23 maart 2009. De burgemeestersvacature in het 49.300 inwoners tellende Kampen ontstaat per 1 september 2009. Aan de huidige burgemeester, de heer mr. ing. J. Oosterhof, is op zijn verzoek per die datum eervol ontslag verleend.

Hoe verder?
Op basis van het door de gemeenteraad van Kampen opgestelde profiel maakt Commissaris van de Koningin Jansen een selectie uit de kandidaten. Deze selectie wordt vervolgens aan een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad voorgelegd. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verwacht de aanbeveling van de gemeenteraad van Kampen vóór de zomervakantie. De procedure is erop gericht dat er in het najaar een nieuw benoemde burgemeester aan het werk kan in Kampen.