Gemeente Echt-Susteren


Echt-Susteren viert Boomfeestdag in park âIn de Mehreâ

Op 18 maart vierden ruim 35 leerlingen van groep 6 van basisschool De Springdonk uit de gemeente Echt-Susteren Nationale Boomfeestdag 2009. Zij hebben inheemse beplanting aangebracht ter afscherming van een nestwand voor zwaluwen in het park 'In de Mehre' in Susteren. Wethouder Jo Bocken opende de Boomfeestdag en heeft samen met een aantal kinderen een grote solitaire esdoorn geplant.

Â

De gemeente Echt-Susteren heeft het park âIn de Mehreâ geschikt gemaakt als broedplaats voor oeverzwaluwen. In een helling aan de zuidkant van het park is een verticale nestwand aangelegd van ongeveer 20 meter breed en ruim 2,5 meter hoog. Aan de bovenkant van deze steile wand hebben de basisschoolleerlingen een natuurlijke afrastering geplant. Deze beplantingssingel is zes meter breed en bestaat uit bomen als de zwarte els, lijsterbes en boskriek en struiken als de meidoorn, sleedoorn en hondsroos.

Â

Spaar de bomen

Het landelijk thema van deze 53ste Boomfeestdag was âSpaar de bomenâ. Dit thema is gekozen om kinderen bewust te maken van het belang van bomen. Ze zorgen immers voor schone lucht en mensen voelen zich in de aanwezigheid van bomen lekkerder en gezonder. Bomen moeten dus worden âgespaardâ en de kinderen in Echt-Susteren zijn in 2009 en natuurlijk ook de jaren erna hun beschermers. Alle leerlingen hebben een voederkastje meegekregen, zo blijven zij ook thuis bij het milieu en de natuur betrokken

Â

Â