Gemengde gevoelens schilders- en onderhoudsbranche kabinetsplannen

26/03/2009 15:19

FOSAG Belangenbehartiging en Dienstverlening B.V.

FOSAG reageert met gemengde gevoelens op het aanvullend beleidsakkoord van het Kabinet Balkenende IV.

FOSAG is blij met het naar voren schuiven van onderhoudsuitgaven aan zorg- en AWBZ-instellingen, jeugdinstellingen, scholen en stalen infrastructuur zoals bruggen en sluizen. Deze maatregelen zullen de komende maanden een geleidelijke toename van onderhoudsactiviteiten veroorzaken waardoor de schilder-, onderhouds-, en metaalconserveringsbranche zijn economische activiteiten beter op peil kan houden. Maar tegelijkertijd ontbreken in het akkoord broodnodige stimulerende maatregelen om onderhoud aan gebouwen (tijdelijk) aantrekkelijker te maken voor particulieren en bedrijven, zoals de fiscale aftrek van onderhoud. Teleurgesteld is FOSAG door het ontbreken van een aparte stimuleringsregeling voor isolerende beglazing.

FOSAG ziet de nieuwe deeltijd-WW regeling als steun in de rug om de bedrijven door het zware weer te loodsen. FOSAG meent echter dat er geen sprake kan zijn van terugbetaling van de helft van de uitgekeerde WW-uitkering door de werkgever indien de werknemer na deeltijd-WW toch geheel moet worden ontslagen. Dit, omdat het ontslag nu juist alleen in de allerlaatste plaats zal plaatsvinden, indien, met andere woorden, het water de onderneming meer dan aan de lippen staat.

FOSAG maakt zich onverminderd zorgen over de inzakkende woningproductie. Nieuwsbouwschildersbedrijven worden geconfronteerd met grootschalige vraaguitval. Voor deze specifieke groep zijn aparte maatregelen nodig zoals een tijdelijk laag BTW-tarief.


-------------

EINDE BERICHT


-------------





http://www.fosag.nl