Politie Zuid-Holland-Zuid

26/03 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 26-03-2009 o Persberichten district II

INBRAAK BEDRIJF
SLIEDRECHT In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 maart is ingebroken in een automobielbedrijf aan de Prisma. Nadat men over het hek klom is de zijdeur geforceerd en kon men binnenkomen. Gestolen zijn 2 Tom Toms, een aanzienlijk geldbedrag en 3 karcits.

ZWAAIEN HELPT NIET
ALBLASSERDAM Een 42-jarige man uit Vlaardingen is door politieagenten aangehouden omdat hij gesignaleerd stond voor een boete van 244 euro. Dit gebeurde op woensdagmiddag 25 maart 2009 omstreeks 15. 00 uur op de Edisonweg. Surveillerende politieagenten kwamen de man in zijn auto tegen. Hij zwaaide vriendelijk naar de agenten. De agenten besloten daarop te keren en zetten de man langs de kant. Bij controle bleek dat de man gesignaleerd stond. Hij kon niet direct betalen en werd daarop ingesloten om zijn straf uit te zitten.

VERKEERSONGEVAL LETSEL
ALBLASSERDAM Op woensdagmiddag 25 maart 2009 omstreeks 16.25 uur vond op de kruising Edisonweg met de Helling een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. Een personenauto, bestuurd door een 58-jarige vrouw uit Hendrik Ido Ambacht reed vanaf de Edisonweg linksaf de Helling op. Een 34-jarige bromfietsster uit Hendrik Ido Ambacht reed over het fietspad van de Helling en verleende geen voorrang aan de personenauto. Een aanrijding was het gevolg. De 34-jarige bromfietsster klaagde over pijn aan haar been en werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht.

TOM TOM
GROOT-AMMERS Een 59-jarige man uit Hazerswoude Rijndijk is met zijn personenauto verzakt geraakt toen hij de instructie van zijn Tom Tom letterlijk opvolgde. Dit gebeurde op woensdagavond 25 maart 2009 omstreeks 20.35 uur op het Schoonhovenseveer. De Tom Tom gaf aan dat de bestuurder 2 keer een scherpe bocht naar links moest maken. Toen de man dit deed kwam hij op een grindweg van een boerderij terecht. Hij vond dit wel wat vreemd en tijdens het keren kwam de auto tot de assen vast in de modder te zitten. Een takelwagen zette de auto weer op de weg. Daarna kon de man zonder schade zijn weg vervolgen.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
GIESSENBURG Een 25-jarige motorrijder uit Hank is zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Dit gebeurde op woensdagavond 25 maart 2009 omstreeks 21.45 uur op de Provincialeweg N 216. Hij werd door een opvallende surveillanceauto geklokt op 135 km/uur. Omdat de overschrijding op deze 80 km/uur weg meer dan 50 km/uur was, vorderde de politieagenten zijn rijbewijs in. De politie maakt proces-verbaal op.

INBRAAK
GORINCHEM Op woensdagavond 25 maart 2009 is omstreeks 22.50 uur ingebroken in het gebouw van de buitenschoolse opvang aan de Dokter Hiemstralaan. Bleek dat er twee ruiten zijn vernield en 2 ramen openstonden. Er zijn onder meer 2 spelcomputers gestolen. Personeel van de Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

VERNIELING AUTOS
ALBLASSERDAM Een 46-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht is door politieagenten aangehouden wegens vernieling van 3 autos bij een automobielbedrijf aan de Edisonweg. Dit gebeurde op donderdagochtend 26 maart 2009 omstreeks 00.30 uur. De man, die invalide is, vernielde met een stalen staaf drie autos. Hij deed dit terwijl hij in een scootmobiel zat. Dit werd gezien en gehoord door een alerte getuige die de politie belde. De man, die geestelijk in de war is, is ingesloten. Waarom hij tot de vernielingen kwam is nog niet duidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

GESTOLEN KENTEKENPLATEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM - Drie mannen van 20 en 2 keer 22 jaar uit Rotterdam zijn door politieagenten aangehouden wegens diefstal. Dit gebeurde op donderdagochtend 26 maart 2009 omstreeks 02.35 uur bij een tankstation aan de Rijksweg A15. De mannen waren aan het tanken. Politieagenten die de parkeerplaats opreden controleerde de auto. Bleek dat er op de achterzijde van de auto een gestolen kentekenplaat zat. De kentekenplaten bleken in Ridderkerk te zijn gestolen. De mannen hadden geen geld bij zich en waren van plan om na het tanken zonder te betalen weg te rijden. De mannen zijn ingesloten. Ze zijn in de loop van de ochtend aan de politie Rotterdam Rijnmond overgedragen die de zaak in onderzoek neemt.