Gemeente Giessenlanden


Vanuit de raad, werkbezoek

Donderdag 19 maart bezocht de gemeenteraad samen met het college de Peperhof in Arkel. De gemeenteraad werd door de bewoners zeer hartelijk ontvangen in de recreatiezaal. Daar kregen de raadsleden te horen hoe het wonen in een woon-zorgcomplex wordt ervaren en welke voorzieningen en activiteiten er zijn. De bewoners kregen ook de gelegenheid om soms kritische vragen te stellen aan de politici. Die vragen gingen onder meer over het verkeer bij de Peperhof en de nog niet aangelegde ondergrondse afvalcontainers.

Een aantal bewoners stelden hun appartement beschikbaar voor bezichtiging. Daardoor konden de raadsleden zich een goed beeld vormen over omvang en indeling van een wooneenheid.

Vervolgens werd de raad nader geïnformeerd over de dagverzorging âHet Verzetjeâ en de beschermd wonen voorziening âDe Merlingeâ waar 12 dementerende ouderen kleinschalig wonen. Ook deze voorziening was opengesteld voor bezichtiging.
De raad zette de avond voort in Odina waar nog een aantal presentaties verzorgd werden over woonzorg voorzieningen. Dit thema is actueel in de gemeente omdat in de nabije toekomst zowel in Hoornaar als in Giessenburg een woonzorgcomplex ontwikkeld gaat worden.

Mede dankzij de inzet van de bewoners van De Peperhof werd het een zeer geslaagd werkbezoek.

Â

Raad bij Peperhof