Gemeente Stein


Aquasporten in zwembad Steinerbos

Aquajoggen-Aquarobics-Aquasportief

Aquajoggen
Werken aan uw figuur en conditie door gerichte spierversterkende oefeningen.

Aquajogging is een combinatie van âwater-atletiekâ en fitness op stimulerende muziek. U krijgt een wetbelt om (een soort zwemband) die er voor zorgt dat u rechtop blijft in het diepe water. Op die manier doet u diverse loopoefeningen in het water zonder de grond te raken. De weerstand van het water zorgt voor een bijzonder effectieve spierversterking.
Ook doet u spierversterkende oefeningen voor buik, billen, benen en armen. Daarbij maakt u gebruik van verschillende materialen om de weerstand van het water optimaal te benutten. Ondanks de wetbelt is het van belang dat u kunt zwemmen omdat u in het diepe bad traint! Aquajogging is ook ideaal voor mensen met blessures. Omdat er geen contact met de grond is, worden al uw bewegingen gedempt door het water. Dit voorkomt overbelasting op spieren en gewrichten.

Aquarobics
In hoog tempo aan uw conditie werken op muziek.

Het accent ligt bij aquarobics op een hoog bewegingsritme waarbij u de conditie van al uw spiergroepen verbetert. U voert de oefeningen uit op stimulerende muziek in ondiep water.
Deze lessen beginnen met opwarmingsoefeningen. Daarna volt het conditiegedeelte. Het tempo van de oefeningen ligt lekker hoog. U leert allerlei leuke combinaties van oefeningen, waardoor de lessen zeer gevarieerd zijn.
Aansluitend richt de aandacht zich op spierversterkende oefeningen voor de afzonderlijke spiergroepen (buik, billen, benen en armen). U sluit af met cooling down en stretchoefeningen. Omdat u zelf uw bewegingsritme bepaalt, is aquarobics ook voor beginners goed te volgen.

Aquasportief

Aquasportief is een mix van de verschillende aquasporten zoals aquajogging, aquarobics en zwemoefeningen. De lesopbouw bestaat uit een warming-up, gevolgd door een inspanningsgedeelte en een cooling down. Het is een leuke, afwisselende manier van bewegen en aan je conditie en figuur werken. Minimaal een half uur per dag bewegen is goed voor je gezondheid; trainen in het water maakt dit nog leuker!

Lestijden
Aquajoggen Aquasportief Aquarobics
Maandag 20.30-21.00 uur Dinsdag 20.30-21.00 uur Donderdag 14.30-15.00 uur
Dinsdag 14.15-14.45 uur Woensdag 10.30-11.00 uur 20.00-20.30 uur
Zaterdag* 10.00-10.30 uur


* Tijdens het Steinerbos seizoen gewijzigde lestijden op zaterdag (zie www.steinerbos.nl).

Kosten
Per les ⬠4,10 of een leskaart doelgroepen (voor 16 lessen) ⬠60,00.