Jacques van Veen beëindigt functie bij Nieuwe de la Mar Theaters

26/03/2009 15:30

Nieuwe de la Mar Theaters

DIRECTEUR JACQUES VAN VEEN BEEINDIGT FUNCTIE BIJ

NIEUWE DE LA MAR THEATERS

De VandenEnde Foundation en de Stichting Nieuwe de la Mar Theaters maken bekend dat Jacques van Veen zijn functie als directeur van de Nieuwe de la Mar Theaters neerlegt. Jacques van Veen, van 1997 tot 2008 directeur van het Holland Festival, was sinds maart 2008 verantwoordelijk voor de opzet van de exploitatie en de programmering van de Nieuwe de la Mar Theaters.

De visie van Van Veen op de opbouw van de organisatie en de opzet van de programmering bleek, ondanks zorgvuldige afstemming vooraf, niet in overeenstemming te brengen met de zienswijze van het bestuur van de Stichting Nieuwe de la Mar Theaters. In goed overleg en met volledige instemming van beide partijen is besloten de samenwerking te beëindigen.

Joop van den Ende: 'Ik vind het buitengewoon spijtig dat wij er uiteindelijk niet in geslaagd zijn om vanuit een gedeelde visie op succesvolle wijze toe te werken naar de opening van de nieuwe theaters. Desondanks zullen wij met onverminderde energie dit prachtige project gaan realiseren, zodat de Nieuwe de la Mar Theaters volgens plan in november 2010 hun deuren voor het publiek kunnen openen.'

Jacques van Veen: 'Ik heb met veel energie en toewijding gewerkt aan de opstart en de programmering van dit nieuwe theaterconcept. Het is een teleurstelling om het project in dit stadium los te laten, maar ik zal het zeker geïnteresseerd blijven volgen.'

De Nieuwe de la Mar Theaters zijn het initiatief van de VandenEnde Foundation, het cultuurfonds van Joop en Janine van den Ende. Met dit nieuwe theater, in hartje Amsterdam, wordt voortgebouwd op een lange traditie van cultureel ondernemerschap. De traditie stamt uit 1947, het jaar waarin dit particuliere theater werd opgericht door de echtgenoot van actrice Fien de la Mar.

In verband met de continuïteit van de Nieuwe de la Mar Theaters zal op korte termijn een interim-directeur worden aangesteld.





http://www.nieuwedelamartheaters.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/