.TEL-domein nu al een groot succes

26/03/2009 15:43

Your Hosting B.V.

In de eerste 48 uur van de open registratie zijn er al meer dan 100.000 .TEL-domeinnamen geregistreerd. Niet alleen bij registry Telnic, maar ook bij het Zwolse Realtime Register heerst vreugde. Deze registrar meldt groeicijfers van reselleraanvragen tot wel 300%.

Peter Langenkamp van Realtime Register verwacht dat de stormloop voorlopig ook nog wel even aanhoudt: "Het opvallende concept lijkt het grote publiek aan te spreken, al je contactinformatie op één plek op het web." Want dat is het idee achter een .TEL-domein: contactinformatie als website, e-mailadres, geografische informatie, telefoonnummers worden allemaal geïmplementeerd op een .TEL-domeinnaam.

De domeinnamen zijn beschikbaar voor zowel particulieren als bedrijven. Van 3 februari tot en met 23 maart vond al een zogeheten landrushperiode plaats waarin serieus Geïnteresseerden de gelegenheid kregen hun .TEL-domeinnaam vast te leggen tegen vrij hoge tarieven. Sinds afgelopen dinsdag is het voor iedereen mogelijk een eigen .TEL-domein te registreren, tegen tarieven die niet veel afwijken van andere domeinnaamtypes. Volgens Peter Langenkamp is sinds de open registratie pas echt goed te meten dat een .TEL-domeinnaam een succes is.





http://www.realtimeregister.nl