Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 26-03-2009

Politie ruimt hennepkwekerij en grote stekkerij in Breda

BREDA: De politie heeft vanmorgen in een woning aan de Marterring een hennepkwekerij aangetroffen. In een woning aan de Otterring bevond zich een hennepstekkerij. Bij beide ruimingen werden de exploitanten gearresteerd. De politie kwam de kwekerijen na meldingen aan Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) en vervolgens eigen onderzoek op het spoor.

Op de zolder van een woning aan de Marterring troffen de agenten een kwekerij aan met 224 hennepplanten. De bewoner werd aangehouden. Op de zolder van een woning aan de Otterring werd een hennepstekkerij aangetroffen. Er stonden 78 moederplanten en 2770 stekken. De zoon van de bewoners, een 32-jarige man uit Dordrecht, werd ter plaatse aangehouden. Hij gaf toe de stekkerij te hebben opgezet. Hij wilde met de opbrengst van de planten uit de schulden komen. Hij vond het vooral erg voor zijn ouders omdat hij hen voor de gek had gehouden en nu in de problemen had gebracht. Beide plantages zijn geruimd.

De politie en gemeente werken bij deze bestuursrechterlijke ruimingen nauw samen. Hennepkwekerijen leveren immers dikwijls brandgevaar op en zorgen voor stankoverlast. Ook ziet de politie steeds vaker een relatie tussen de hennepkweek en de georganiseerde misdaad. Tevens worden hennepkwekers regelmatig het slachtoffer van zogenaamde ripdeals.

Dronken man aangehouden voor huisvredebreuk

ETTEN-LEUR: Een 66-jarige dronken man uit Etten-Leur is woensdagmiddag omstreeks 16.45 uur aangehouden in het winkelcentrum op het Hof van den Houte ter zake huisvredebreuk. De recalcitrante man weigerde ook na herhaalde vordering van een bewaker het winkelcentrum te verlaten en werd daarom opgepakt.

De beveiligingsmedewerker was op de man afgestapt nadat enkele kinderen zich bij hem hadden beklaagd. De dronken man had aan hen allerlei persoonlijke vragen gesteld en hen bang gemaakt. Na zijn aanhouding werd hij door agenten overgebracht naar het politiebureau. Hij is na verhoor weer vrijgelaten. Hij weigerde een boete van 130 euro te betalen en heeft daarom een dagvaarding gekregen.

Verboden mes in auto

BREDA: De politie heeft woensdagavond omstreeks 21.40 uur op de Rietdijk een 22-jarige Bredanaar aangehouden ter zake verboden wapen bezit.

De agenten controleerden op een parkeerplaats van de Asterdplas, bij de Rietdijk een personenauto. De agenten zagen tijdens de controle dat er achter de bijrijdersplaats een foedraal lag met daarin een groot mes. Het steekvoorwerp had een lemmet van circa 30 centimeter. Het bezit van een dergelijk mes is strafbaar gesteld ingevolge de Wet Wapens en Munitie. Hierop werd de bestuurder aangehouden. De verdachte verklaarde het mes in 2007 in Duitsland te hebben gekocht. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Hij krijgt een boete.

Vannacht omstreeks 01.10 uur werd tijdens wederom een controle bij de Asterdplas op een van de parkeerplaatsen een 52-jarige man uit Loon op Zand gecontroleerd.Hij bevond zich in een camper aldaar. De man stond nog gesignaleerd voor vijf openstaande boete s, voor in totaal 560 euro. Hij heeft aan het bureau afgerekend.

Politie onderzoekt beroving

BREDA: De politie is met een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving die woensdagmiddag heeft plaats gevonden in de hal van een flatcomplex aan het Nonnenveld. Een 85-jarige man werd daar bruut beroofd van zijn portemonnee.

Een 85-jarige Bredanaar verklaarde dat hij op woensdagmiddag omstreeks 17.15 uur het slachtoffer was geworden van beroving. Hij was de centrale hal van een flatcomplex aan het Nonnenveld binnen gegaan. Daar werd hij aangesproken door een man die hem de weg naar een bepaald adres vroeg. De aangever werd toen hij wegliep door die man van achteren vastgepakt en uit balans geduwd. Zijn jas werd door de rover opzij geschoven waarna de portemonnee uit zijn broekzak werd getrokken. De dader rende vervolgens weg, door de deur de hal uit in de richting van de Keizerstraat. Het slachtoffer beschrijft de dief als een getinte man met een normaal postuur, circa 1.70-1.75 m lang. Hij droeg een lichtkleurige sweater of jas met een capuchon.

17-jarige jongen beroofd van telefoon

Een 17-jarige jongen uit Breda is woensdagavond omstreeks 21.50 uur op de Ruitersboslaan door een groep van 7 a 8 mannen beroofd van zijn telefoon.

De aangever fietste met zijn vriendin vanaf de Talmastraat over de Ruitersboslaan in de richting van de Mozartlaan. Ter hoogte van het viaduct kwamen er plotseling meerdere mannen op hen af, die zich kennelijk verscholen hadden. De vriendin van het slachtoffer wist te ontkomen aan de groep. De 17-jarige jongen liet zijn fiets achter en rende hard weg. Hij werd echter door de straatrover achterhaald en door hen omsingeld. Hij kreeg een klap tegen zijn gezicht. Hij moest zijn telefoon afgeven. Er is door de politie die inmiddels al door de vriendin van aangever was geïnformeerd, nog een onderzoek in de omgeving ingesteld, de daders zijn echter niet meer aangetroffen. Volgens de aangever waren zijn belagers in het zwart gekleed, sommige van hen hadden een soort mondkapje, een bandana voor hun mond waardoor een deel van het gezicht bedekt was.

Schoenendief met geprepareerde tas betrapt in sportzaak

BREDA: een 24-jarigeTilburger is woensdagmiddag in een sportzaak aan de Veemarktstraat betrapt op winkeldiefstal.

De Tilburger had in de winkel een compleet paar sportschoenen (140 euro) zien staan. Hij vond dat een buitenkansje omdat er normaal altijd maar één schoen van een paar uitgestald staat. Hij stopte de schoenen in zijn geprepareerde tas. Bij het verlaten van de winkel werd hij tegen gehouden door een medewerker die de diefstal had gade geslagen. Hij werd overgedragen aan de politie. Tegen de winkeldief wordt proces-verbaal opgemaakt.

17-jarige knul aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

BREDA: Agenten hebben woensdagmiddag op de Lovensdijkstraat een 17-jarige jongen uit Breda aangehouden ter zake het rijden zonder rijbewijs. Hij had zonder toestemming de auto van zijn ouders meegenomen en was daarmee gaan rijden.

De dienders hadden hem gecontroleerd omdat ze zagen dat de bestuurder vanaf de Wilhelminasingel de Lovensdijkstraat was opgereden, terwijl dit in strijd is met de verplichte rijrichting. De jongen krijgt een proces-verbaal. Hij wordt vermoedelijk doorverwezen naar Bureau Halt.

Overval woning Haagse Beemden Breda in Bureau Brabant

BREDA: Het opsporingsprogramma van Bureau Brabant besteedt in de komende uitzending aandacht aan een overval op de woning van een 42-jarige vrouw aan de Muizenberglaan. Tijdens de overval was bij haar, zoals eerder gemeld een 33-jarige kennis uit Etten-Leur op bezoek.

In je eigen huis overvallen worden, is heel erg. Dit gebeurde in Breda op 3 maart 2009 in de avond. De bewoonster is die avond thuis met een kennis, als er aangebeld wordt. De kennis, een man, opent de voordeur en staat meteen oog in oog met twee gewapende mannen. Zij dwingen hem om de woning weer in te gaan en hij en de vrouw worden geboeid. Ook wordt de man bedreigd met een stroomstootwapen. De twee daders roepen dat ze geld moeten hebben. Het hele huis wordt door de overvallers doorzocht. Zij kunnen uiteindelijk vluchten met enkele persoonlijke spullen van de bewoonster, waaronder sieraden, laptops en een
fototoestel. Van de daders zijn compositietekeningen gemaakt.

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 30 maart 2009 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 31 maart om 17.00 uur.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 26-03-2009 15:30 | © Regio Midden en West Brabant |