Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 26-03-2009

De ontmaskering van een fietsendief

RIJEN: Een politieagent van het korps Midden en West Brabant miste maandag 16 maart zijn fiets. De tweewieler stond op slot gestald op de Hoofdstraat en was vermoedelijk gestolen.
Op woensdag 25 maart zag de agent zijn fiets terug. Het rijwiel was inmiddels in een andere kleur geschilderd maar nog wel herkenbaar. Bij het NS-Station aan de Spoorlaan zag hij een onbekende man op zijn fiets rijden. Hij arresteerde de verdachte en riep de hulp van zijn collega's in. In het politiebureau volgde een bekentenis van heling. De verdachte zou de overgeschilderde fiets 3 tot 4 weken geleden voor 50,- gekocht hebben van een onbekende.
Het verhaal klopt natuurlijk niet helemaal, want toen was de fiets nog niet gestolen...
Tegen de verdachte, een 25-jarige man uit Gilze, is proces-verbaal opgemaakt. De fiets is inmiddels retour naar de rechtmatige eigenaar.

Auto tegen boom: bestuurder gewond

ALMKERK: De politie behandelde woensdagmiddag 25 maart een eenzijdig verkeersongeval op de Woudrichemseweg in Almkerk. Hij het ongeluk was een 42-jarige man uit Sprang-Capelle gewond geraakt. De man reed met zijn bestelbus over de Woudrichemseweg in zuidelijke richting. Uit het sporenbeeld blijkt dat hij op een gegeven moment met zijn rechter wielen in de berm terecht is gekomen. Hierop volgde een
stuurcorrectie. Toen de banden weer grip kregen op het wegdek, bleek de correctie te sterk. Hij vloog de weg over en belandde aan de overkant frontaal tegen een boom. De man liep een hoofdwond op. Omdat hij klaagde van pijn in zijn nek, heeft de brandweer het voertuig opengeknipt. Op die manier kon hij rechtstandig uit het wrak worden gehaald. Hij is vervolgens is ter controle naar een ziekenhuis overgebracht.

De politie ziet vaker dit soort ongelukken gebeuren. Een belangrijk advies in dit soort situaties is om de auto gewoon te laten uitrollen in de berm. Pogingen om de wielen weer op het wegdek te krijgen, veroorzaken meestal een te sterke stuurcorrectie, met alle gevolgen van dien.

Inbraak in bedrijvenverzamelgebouw

RAAMSDONKSVEER: Drie bedrijven zijn benadeeld door inbrekers. De bedrijven zijn gevestigd in één pand aan de Ramgatseweg
(industrieterrein Dombosch 1) te Raamsdonksveer. De inbraak vond plaats tussen woensdag 25 maart 2009 17.30 uur en donderdagochtend 26 maart 2009 07.00 uur.

De daders kwamen binnen door een gat in het dak te maken. Via de systeemplafonds kwamen ze in de diverse kantoorruimtes terecht. De ravage was groot. Vervolgens hebben ze diversen kasten in de
verschillende ruimtes doorzocht en wisten ze ook een kluis open te krijgen. Uit de kluis zijn de sleutels van een bedrijfsauto gestolen, waarna men er met het voertuig vandoor ging. Het gaat om een witte Renault type Traffic voorzien van het kenteken 37-BS-SX.
Bij ander bedrijfje zijn vier laptops, een pc en een digitale
fotocamera verdwenen. De politie heeft aangifte opgenomen en de gestolen bestelauto internationaal gesignaleerd. Verder verrichtte de technische recherche een sporen onderzoek.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 26-03-2009 15:37 | © Regio Midden en West Brabant |