Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Schiphol-Rijk, 26 maart 2009

Regioluchthavens over de top

De vier regionale luchthavens in Nederland boekten vorig jaar samen een record van 3,1 miljoen passagiers, een groei van 4 procent. Een mooi bericht in sombere tijden. Navraag bij deze luchthavens leert echter dat dit gezamenlijke positieve resultaat in het eerste halfjaar van 2008 bij elkaar werd gesprokkeld (plus 9 procent), maar dat de laatste jaarhelft negatief uitpakte (min 1 procent). Dat de regionale luchthavens over hun top heen zijn, bleek in de eerste maand van dit jaar al toen een gemiddelde teruggang van 10 procent werd geconstateerd. Dat meldt reisorganisatie ATP in het eerste nummer van haar tabloid Grenzeloos dat vandaag verschijnt

De omslag van opgaande in neergaande ontwikkeling deed zich al in de eerste zes maanden van 2008 voor bij de aankondiging van de invoering van de vliegtax. Die afname was dus ruimschoots voordat de economische crisis zich deed voelen en kan daar dan ook niet (alleen) aan geweten worden. In het blad wordt ingegaan op de negatieve gevolgen van de vliegtax die overigens binnenkort zal worden afgeschaft. Zo wordt aangetoond dat de afname van passagiers op Nederlandse regionale luchthavens gepaard ging aan een toename van Nederlandse luchtreizigers op luchthavens net over de grens. Wat er in het buitenland aan landgenoten bij is gekomen, is er hier afgegaan.

Grenzeloos is de nieuwe tabloid die ATP, The Advanced Travel Partner gratis verspreidt onder haar klanten en relaties. Doel van het blad is op een luchtige manier informeren over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van zakelijk reizen en events in het algemeen en binnen ATP in het bijzonder.

Centraal in het nieuwe blad staat de Olympische stad Vancouver en de relatie met de heren Van Coevorden. Deze Canadese stad is al vijf jaar achtereen uitgeroepen als de beste stad ter wereld om in te leven. Topschaatser Sven Kramer zegt in een interview dat hij tijdens de winterspelen van 2010 in Vancouver gaat voor twee gouden medailles, op de 5 en 10 kilometer. ATP is namens NOC*NSF de Official Ticket & Travel Agent voor de Olympische Spelen in Nederland.

In Grenzeloos wordt verder onder meer aandacht besteed aan de trend onder luchtvaartmaatschappijen om de kwaliteit van het eten aan boord te verbeteren. Dat gebeurt in toenemende mate door het laten samenstellen van de maaltijden door sterrenkoks. Het blad noemt Heiko Nieder (van Dolder Grand in Zürich) die dat voor Swiss doet en Sergio Herman (van Oud Sluis) die maaltijden voor KLM ontwikkelt.

Grenzeloos is ook te downloaden op www.atp.nl/grenzeloos


- Einde Bericht -

Noot voor de redactie,