Politie Gelderland-Midden

Weer nieuwe aanhouding bij onderzoek overvallen
Publicatiedatum: 26-3-2009 16:08:58

ARNHEM/EDE - Door de recherche in Gelderland-Midden is woensdag 25 maart weer een nieuwe aanhouding gedaan inzake gewapende overvallen in de regio. Het gaat om een 31-jarige man uit Veenendaal. De man wordt ervan verdacht drie gewapende overvallen te hebben gepleegd op een pizzeria in Veenendaal op 26 februari en op twee benzinestations in Bennekom, begin maart, en in Scherpenzeel op 12 maart.

De Veenendaler werd in zijn woonplaats aangehouden. Bij onderzoek in een woning werden zaken aangetroffen die met de overvallen in verband konden worden gebracht. Zo werden onder meer twee messen in beslag genomen. De politie kwam de man op het spoor na intensief onderzoek en verklaringen van getuigen. De Veenendaler wordt vrijdag 27 maart bij de rechter-commissaris voorgeleid.

Offensief
De aanhouding van de Veenendaler volgt op eerdere aanhoudingen in het offensief van de politie tegen gewapende overvallen. Zo'n veertig zaken in de regio zijn in onderzoek, waarbij nauwe samenwerking plaatsvindt met onder meer andere politiekorpsen in het land. Tot dusver heeft de politie zeker negen verdachten aangehouden. Sommigen van hen worden verdacht van meerdere overvallen, zoals in het geval van de woensdag aangehouden Veenendaler.
(09-028012 / 033836)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---