CDA

Commissie voor Migratie, Vluchtelingen en Bevolking van Raad van Europa in Den Haag bijeen

Op donderdag 26 en vrijdag 27 maart 2009 vergadert de vaste commissie voor Migratie, Vluchtelingen en Bevolking van de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa (PACE) in Den Haag. Voorzitter van de commissie is CDA-kamerlid Corien Jonker.

De commissie houdt zich bezig met het monitoren van de uitvoering van het beleid inzake de bescherming van de rechten van migranten en vluchtelingen en de verbetering van hun leefomstandigheden binnen de lidstaten van de Raad van Europa. De commissie staat tijdens de hoorzittingen in het bijzonder stil bij een aantal in Nederland actuele vragen en mogelijke oplossingen die zowel de vrijwillige als de gedwongen terugkeer van migranten betreffen.

Gedurende de bijeenkomst, die onder leiding staat van de voorzitter van de commissie, Corien Jonker, spreken onder meer de staatssecretaris van Justitie, mevrouw Nebahat Albayrak, mevrouw Maud de Boer-Buquicchio, plv. secretaris-generaal van de Raad van Europa en de heer Ruud Lubbers, voormalig Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties. Aansluitend is er gelegenheid voor discussie tussen de commissieleden en genodigden.

---