Bond van Nederlandse Architecten

Vrijdag, 20 maart 2009

Prijsuitreiking beste gebouw in Oost-Nederland

Op 26 maart aanstaande vanaf 15.30 uur worden in het Waterschapshuis van Regge en Dinkel in Almelo de genomineerden en winnaar van de Oost-Nederlandse voorronde van BNA Gebouw van het Jaar 2009 bekendgemaakt. Deze prijs toont een overzicht van de kwaliteit van het werk van BNA-architecten. Voorafgaand aan de regionale prijsuitreiking staat het thema `Water' centraal.

Stefan Kuks, watergraaf bij waterschap Regge en Dinkel, gaat in op de kansen voor bouwen met water in hoog én laag Nederland. Dirk Baalman, adjunct-directeur van Het Oversticht, focust daarna op de investeringen in water-erfgoed: waar steek je wel geld in en waar niet. Ten slotte schetst Maxim Winkelaar van
rondaywinkelaararchitecten een toekomstperspectief waarbij op den duur het moderne waterwonen verschuift naar amfibisch wonen.

Kuks, Baalman en Winkelaar gaan vervolgens met elkaar en de zaal in debat, onder leiding van Marlies Claasen (TV Gelderland).

Aansluitend op het debat vindt de prijsuitreiking plaats. De jury onder leiding van Edwin Oostmeijer (Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling, Utrecht) en verder bestaande uit Hugo de Clercq (FARO Architecten, Zutphen), Jurjen van der Meer (De Zwarte Hond, Groningen), Michaela Stegerwald (Neutelings Riedijk Architects, Rotterdam) en Edwin Verdurmen (CASA, Arnhem) heeft vier gebouwen genomineerd. Edwin Oostmeijer maakt de genomineerden en winnaar bekend.

Een overzicht van alle ingezonden projecten is te zien op www.bnagebouwvanhetjaar.nl.

BNA Gebouw van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door Saint-Gobain Glass