Gemeente Waalwijk Nieuwe zwembad heet Olympia

Het in aanbouw zijnde nieuwe zwembad van de gemeente Waalwijk heeft een naam gekregen. Het college van Waalwijk heeft besloten om het nieuwe complex de naam zwembad Olympia te geven. Motivatie voor het besluit is dat de naam Olympia al jarenlang een vertrouwde aanduiding is voor het overdekte zwembad in Waalwijk en omgeving. Bovendien is de naam tijdloos. Al met al genoeg reden voor het college het ook in de toekomst te blijven gebruiken.
Volgend jaar kan de eerste duik in het zwembad worden genomen.

Ontwerp nieuwe zwembad

Het ontwerp van het nieuwe zwembad van de gemeente Waalwijk is gemaakt door Claus en Kaan Architecten uit Rotterdam. Op de begane grond van het zwembad zorgen veel glaspartijen met daarboven een fors gemetselde dakpartij voor een transparante vormgeving. De kern van het gebouw wordt gevormd door de entreehal en de kleedcabines. De entree bevindt zich aan de westkant van het gebouw. Aan de noordkant ligt het 25 meter wedstrijdbad. Het doelgroepenbad met een afmeting van 16,5 x 9 meter bevindt zich aan de oostkant. Terwijl het recreatiebad met de waterglijbaan aan de zuidkant van het gebouw is te vinden. Deze sluit direct aan op de ligweide met het buitenpeuterbad. De horeca sluit weer aan op het recreatiebad.

Bij het nieuwe zwembad komt parkeergelegenheid waar plaats is voor 100 autos. Voor de mensen die met de fiets komen wordt direct tegenover de ingang van het zwembad een fietsenstalling aangelegd.

Publicatie datum 24-03-2009