Gemeente Lelystad
Onthulling toeristische bewegwijzering

Als belangrijkste toeristische gemeente binnen Flevoland wil Lelystad haar toeristische attracties, bezienswaardigheden en recreatieve bestemmingen beter laten zien en bewegwijzeren.

Een voorstel om volgens de landelijke richtlijn versneld over te gaan naar het plaatsen van bruine bordjes naar toeristisch-recreatieve bestemmingen is in de maak. Wethouder Jaap Lodders plaatste donderdag 26 maart alvast een proefopstelling van het gebiedsbord van recreatiegebied
t Bovenwater.

Het is de bedoeling dat meer recreatiegebieden en toeristische trekpleisters van een dergelijk bord worden voorzien. Bestemmingen binnen deze gebieden zoals horecagelegenheden, campings, winkelcentra, jachthavens, musea e.d. krijgen vanaf een bepaald punt een verwijzing met kleinere strokenborden langs de weg. Deze strokenborden zijn voorzien van een pictogram en een pijlaanduiding die aangeeft welke richting men moet volgen om op de betreffende bestemming te komen.

Het college inventariseert momenteel de mogelijkheden en bijbehorende kosten van invoering van de bruine toeristische bewegwijzering. Tevens worden criteria opgesteld waaraan toeristische gebieden en bestemmingen moeten voldoen om voor bewegwijzering in aanmerking te komen. De gemeente doet dat in overleg met het toeristisch bedrijfsleven.

---