Politie Brabant Zuid-Oost

Politie betrapt schennispleger op heterdaad

Eindhoven Centrum, 26-03-2009 o De politie kreeg in 2008 diverse meldingen van schennisplegingen binnen en stelde een onderzoek in. Hierdoor kon donderdagochtend rond 7.25 uur op de Grote Berg een 31-jarige man uit Veldhoven aangehouden worden. Hij werd op heterdaad betrapt door agenten toen hij schennis pleegde tegenover twee vrouwen op de Grote Berg.

De man wordt ook van andere schennisplegingen in het centrum van Eindhoven verdacht. Deze vonden plaats vanaf 2008 tot en met vandaag in de vroege ochtend tussen 7.00 en 7.30 uur. Voor zover nu bij de politie bekend gebeurden de schennisplegingen op de Grote Berg, de Kleine Berg, de Vestdijk, de Willemstraat, de Keizersgracht, de Emmasingel, de Nieuwstraat en de Mathildelaan. De slachtoffers varieerden in leeftijd van 20 tot 40 jaar. De politie onderzoekt op dit moment de betrokkenheid van de verdachte bij de andere zaken.

Contact

Mochten er nog slachtoffers zijn die zich nog niet gemeld hebben bij de politie en toch in het centrum van Eindhoven in de vroege ochtend lastig gevallen zijn door een schennispleger, dan zou de politie graag in contact willen komen met deze mensen. Zij kunnen contact opnemen met de Eindhovense zedenrechercheurs via 0900-8844.

Proces-verbaal

De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Na verhoor mocht hij donderdagmiddag naar huis. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.