Politie Hollands Midden Noordwijk Aanhoudingen voor bedreiging taxichauffeur De politie heeft donderdagmorgen 26 maart rond 11.30 uur twee mannen uit Noordwijk van 26 en 33 jaar aangehouden voor het bedreigen van een taxichauffeur uit Badhoevedorp. Deze had de verdachten in Haarlem opgepikt voor een ritje naar Noordwijk. Op het Palaceplein eindigde de rit. De twee wilden niet betalen en maakten dit op zo'n manier aan de chauffeur duidelijk dat hij zich bedreigd voelde. Hij vluchte zijn taxi uit naar een winkel waar hij de politie belde. De verdachten konden zo snel worden ingerekend. Zij zitten voor het verdere onderzoek in deze zaak nog vast.

Voorhout 97 bekeuringen na controles op de Herenstraat De politie heeft de afgelopen weken meerdere keren gecontroleerd bij de wegwerkzaamheden op de Herenstraat in Voorhout. Het verkeer wordt vanwege een afgesloten rijbaan door een tijdelijk verkeerslicht geregeld. In de praktijk blijkt dat automobilisten regelmatig het rode verkeerslicht negeerden om toch nog even door te kunnen rijden. Dit leverde onveilige verkeerssituaties op en daarnaast onderdrukte het de verkeersdoorstroming.

De politie heeft op basis van klachten daar dan ook de afgelopen tijd gecontroleerd. In totaal reden 97 automobilisten door rood. Een aantal van hun zijn direct door de agenten staande gehouden en heeft een bekeuring uitgereikt gekregen. Van andere automobilisten is het kenteken genoteerd, zij ontvangen binnenkort via de post de bekeuring.

De politie zal gedurende de tijdelijke verkeersmaatregelen op de Herenstraat blijven controleren.

Leiden Aanhouding voor doorrijden na aanrijding De politie heeft donderdagmorgen 26 maart op de Caeciliastraat een 70 jarige man uit Wassenaar aangehouden. Op de Lange Lijsbethsteeg veroorzaakte hij met zijn vrachtauto schade aan een daar geparkeerde auto. In plaats van dat te melden of met de eigenaar van de auto de schade af te wikkelen, reed hij door. De politie werd gebeld en wist hem even later te achterhalen. De man werd aangehouden en verhoord. Tegen de man wordt proces-verbaal voor doorrijden na aanrijding opgemaakt.

Nieuwkoop Scooterrijder raakt gewond bij aanrijding Een 18 jarige scooterrijder uit Zevenhoven is donderdag 26 maart rond 06.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding die hij had met een auto die bestuurd werd door een 21 jarige man uit Nieuwkoop. Deze reed op de parallelweg van de Nieuwveenseweg een inrit in en zag daarbij de uit tegengestelde richting komende scooterrijder over het hoofd. De Zevenhovenaar is met inwendig letsel overgebracht naar het LUMC. De politie maakt proces-verbaal op.

Moerkapelle Politie zoekt vrachtwagenbestuurder De politie is op zoek naar de bestuurder van een vrachtauto die donderdag 26 maart rond 09.20 uur op de kruising Westland met de Moerkapelse Zijde met zijn buitenspiegel een 54 jarige fietsende vrouw uit Waddinxveen raakte waardoor deze ten val kwam en haar pols brak. Zij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De vrouw werd door de buitenspiegel geraakt toen de vrachtauto een bocht nam. De vrachtauto reed door in de richting van Zoetermeer. Het is mogelijk dat de vrachtwagenbestuurder niets van de aanrijding heeft gemerkt. De politie vraagt hem om contact op te nemen met de politie in Moerkapelle via 0900-8844. Ook anderen die getuige zijn geweest van dit ongeval worden gevraagd om via dat nummer contact op te nemen met de politie.

Gouda Fiets met medicijnen gestolen De politie vestigt de aandacht op de diefstal van een fiets met in fietstassen drie soorten medicijnen. Het gaat hier om een doosje Dyclofenac, een doosje Oxazepam en een doosje Tramadol. De laatste medicijnen kunnen in combinatie bij gebruik gevaarlijk zijn. Zo kan het leiden tot bewusteloosheid c.q. comoteusheid. De politie vraagt een ieder die de medicijnen vindt ze te brengen bij een apotheek danwel de politie.

De diefstal vond woensdag 25 maart rond 10.00 uur plaats bij een supermarkt aan de Dunantsingel. Het gaat hier om een blauwe Gazelle damesfiets met fietstassen. De vrouw uit Gouda deed vandaag bij de politie aangifte van de diefstal.

Lekkerkerk Inbraak in drogisterij Bij een inbraak in een drogisterij aan het Raadhuisplein is in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 maart een nog onbekende hoeveelheid parfum gestolen. Rond 01.10 uur werd de buurt opgeschrikt door braakgeluiden. Op dat moment werd ingebroken in de drogisterij door vermoedelijk drie mannen. Ze reden weg in een auto die nog met een bierflesje door een buurtbewoner werd bekogeld en waardoor de achterruit sneuvelde. Bij de kruising N210 met de N207 kreeg de politie de vluchtauto in het zicht. Er vond een achtervolging plaats waarbij de auto uit het zicht geraakte. Rond 06.00 uur kreeg de politie de melding van hun collega's uit de regio Utrecht dat in Polsbroek de vluchtauto was gevonden. De politie heeft de auto in beslag genomen voor onderzoek.