Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 26-03-2009

Vijftal aangehouden na drugs- en wapenvondst

ROOSENDAAL: Tijdens een onderzoek in drie woningen en een loods in Roosendaal werd dinsdag een grote hoeveelheid drugs en een wapen gevonden. In de woningen was een onderzoek ingesteld in verband met belastingfraude. Tijdens het onderzoek stuitte men op een wapen en later op 2 kilo amfetamine, ruim 7200 XTC pillen, 7 kilo hasj en 30 kilo Crystal Meth. Alle drugs zijn in beslag genomen. De bewoners van de panden zijn aangehouden. Woensdag werd aan het einde van de middag de laatste aanhouding verricht in een motel aan de Mastendreef. Het gaat om 4 mannen en een vrouw in de leeftijd van 35 tot 64 jaar, zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beschonken fietser rijdt expres tegen auto

ROOSENDAAL: De politie kreeg woensdag tegen middernacht melding van een aanrijding in de Abel Tasmanstraat. Hier zou een fietser door een automobilist zijn aangereden. In eerste instantie werd de fietser niet aangetroffen. De automobiliste, een 53-jarige vrouw uit Roosendaal, verklaarde dat een man op een fiets opzettelijk tegen haar auto aan reed, de vrouw vervolgens beledigde en een spiegel van het voertuig vernielde. De politie nam aangifte op van de vrouw.
Enige tijd later werd een melding gedaan van een conflict op de Gastelseweg. De eigenaar van een pand had hier een conflict met een bewoner van het pand. Bij aankomst trof de politie een 43-jarige Roosendaler aan. Hij lag buiten op een slaapzak en had verwondingen. De man, die zichtbaar beschonken was, verklaarde betrokken te zijn geweest bij een ongeval. Hij was expres tegen een auto aan gereden, omdat hij vond dat deze hier niet mocht rijden. Bij thuiskomst was hij na een conflict uit de woning gezet door de eigenaar. De man is aangehouden. Tijdens het vervoer naar het politiebureau spuugde hij naar politiemedewerkers, reageerde agressief en kwam verward over.

Politie bezoekt drie adressen in verband met hennep

BERGEN OP ZOOM / HOOGERHEIDE: Dinsdag bezochten leden van het team Bergen - Woensdrecht in samenwerking met het Courageteam drie panden. Onderzoek had uitgewezen dat in deze panden hennepkwekerijen zouden zitten.

In een bedrijfspand aan de Rembrandstraat werden in meerdere
vertrekken kweekpotten aangetroffen. Aan de hand van de situatie concludeerde men dat er 1500 hennepplanten hadden gestaan, die al eerder waren geoogst. De politie stelt een nader onderzoek in naar de gebruiker van het pand.

In een woning aan de Onderstal in Hoogerheide werd een hennepkwekerij aangetroffen. In de schuur, de slaapkamer en de kelder waren
kweekruimten ingericht. In totaal stonden er 5100 hennepplanten, die met name werden gebruikt voor het stekken en bevoorrading van nieuwe kwekerijen. De gebruiker van het pand is aangehouden en verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

In de Galenusstraat werd een hennepdrogerij aangetroffen in een woning. De politie nam hier ruim 20 kilo hennep in beslag. De hennep was al deels gedroogd. Omdat de elektriciteit buiten de meter om werd afgetapt heeft het energiebedrijf de toevoer afgesloten. De gebruiker van het pand wordt pas weer aangesloten als hij het geraamde verbruik en bijkomende kosten heeft betaald. Op het moment van binnenkomst was er een man in de woning aanwezig. Hij is aangehouden en verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alle in beslag genomen hennep, hennepplanten en kweekapparatuur zijn geruimd en ter vernietiging in beslag genomen.

Man aangehouden voor bedreiging met vuurwapen

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg woensdagavond om 21.30 uur melding van een bedreiging op de Grote Markt. Hierbij zou de dader een mes en een vuurwapen hebben getoond. In de Kerkstraat zag de politie een man lopen, die bij het zien van de agenten de andere kant op liep. Ook gooide de man een voorwerp weg. De politie hield de man aan en vond een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de plaats waar de man iets had weggegooid. De 35-jarige verdachte uit Sint Willebrord is
overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft verklaringen opgenomen van meerder getuigen. De man zou zijn ex-schoonfamilie en ex-vriendin hebben bedreigd. Er liep al langer een conflict tussen beide partijen.

15 personen aangehouden met softdrugs

ROOSENDAAL: Woensdag zijn bij een verkeerscontrole 80 personenauto's staande gehouden. Hierbij zijn 10 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel. Ook is een bromfietser bekeurd voor het niet dragen van een helm. 15 personen zijn staande gehouden en zij bleken softdrugs in hun bezit te hebben. 10 personen konden nadat zij afstand hadden gedaan van de softdrugs hun weg vervolgen. 5 personen zijn aangehouden omdat ze een zodanige hoeveelheid in bezit hadden, dat het OM hier een beslissing over diende te nemen. 1 persoon is aangehouden omdat hij nog openstaande boetes had.

Verkeerscontrole levert 52 bekeuringen op

ZEVENBERGEN: De politie hield woensdag een verkeerscontrole op de Kristallaan en de Sint Jorisstraat. De wijkagent had al eerder meerdere klachten gekregen van buurtbewoners over gevaarlijk rijgedrag van schoolgaande jeugd op de fiets. Aan de hand hiervan is een controle ingesteld. Op de nabijgelegen school zijn kinderen gedurende de dag voor de controle gewaarschuwd. Desalniettemin werden er toch 52 bekeuringen uitgeschreven. Het ging hierbij voornamelijk om het niet volgen van het fietspad. Veel van de bekeurde scholieren fietsten aan de verkeerde zijde van de rijbaan, waardoor medeweggebruikers hinder ondervonden, maar de fietsers zichzelf ook in gevaar brengen. De wijkagent hoopt dat fietsers door de controle beter bewust worden van hun gevaarlijke rijgedrag.

72-jarige man overleden na brand in schuur

FIJNAART: Hulpdiensten kregen woensdag even na 10.30 uur melding van een brand aan de Van Heemstralaan. Een schuurtje behorende bij een woning stond in brand. Bij arriveren van de hulpdiensten bleek de bewoner in het schuurtje te zijn. Hij is met brandwonden over zijn gehele lichaam uit het schuurtje gehaald. Ambulancepersoneel en brandweerlieden ontfermden zich over hem en een traumahelikopter werd opgeroepen. Het 72-jarige slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Hier is hij aan het begin van de middag aan zijn verwondingen overleden.
De brandweer had de kleine brand snel onder controle en kon al voor 11.00 uur het sein brand meester geven.
Technisch rechercheurs van de politie hebben een sporenonderzoek ingesteld in het schuurtje. Hieruit blijkt dat een misdrijf is uitgesloten

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 26-03-2009 17:13 | © Regio Midden en West Brabant |