EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

PERSBERICHT

26 maart 2009

EVO: 'RAPPORT ALGEMENE REKENKAMER GEEFT VERKEERD SIGNAAL AF'

EVO betreurt de negatieve insteek van de Algemene Rekenkamer in haar onderzoeksrapport over het milieubeleid van Nederland. Het rapport wekt de indruk dat er weinig wordt gedaan aan verbetering van de luchtkwaliteit en vermindering van CO2-uitstoot en geluidsoverlast. EVO wijst er echter op dat in het logistieke bedrijfsleven juist heel veel gebeurt op deze gebieden.

EVO stelt dat het rapport uitgaat van de verouderde cijfers over 2006 en 2007. Juist de afgelopen twee jaar zijn nieuwe wegen ingeslagen, zoals de fiscale vergroeningsmaatregelen en een innovatief CO2-beleid ten aanzien van het logistieke bedrijfsleven. Het is duidelijk dat dit beleid goede resultaten boekt op de langere termijn. Met name de afgelopen jaren heeft het vrachtverkeer een behoorlijke bijdrage geleverd. Zo heeft het bedrijfsleven bijvoorbeeld vrijwillig meegewerkt aan de uitvoering van de milieuzones. Ook zijn ondernemers op vele fronten bezig hun bijdrage te leveren aan de oplossingen van de diverse knelpunten. Hierbij valt ook te denken aan de aanschaf van roetfilters en stille banden.

Het rapport komt op een bijzonder ongelegen moment omdat het bedrijfsleven en overheid hard werken aan zuiniger, schoner en stiller wegverkeer. EVO vindt dan ook dat de Rekenkamer hiermee een verkeerd en bovendien onterecht signaal afgeeft.