Politie Zeeland


---


Z-627-2009 Rijden onder invloed, Axel
In de nacht van woensdag op donderdag rond 02.35 uur is een 45-jarige bromfietser uit Axel, aan de Kanaalkade in Axel gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 3,6 maal teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.

W-628-2009 Man bestolen in Vlissingen
In de nacht van woensdag op donderdag rond 03.25 uur is een 17-jarige jongen uit Vlissingen, aan de Nieuwstraat in Vlissingen bestolen van zijn jas.
Rond genoemd tijdstip liep de jongen, komende uit de richting van het Bellamypark over de Nieuwstraat toen hij plotseling, door een onbekend gebleven persoon die langs kwam rennen werd neergeslagen.
De jongen viel hierdoor op de grond en raakte vermoedelijk even buiten bewustzijn.
Toen hij weer bijkwam bleek dat zijn jas, die hij aanhad, was weggenomen. In de jas, die een waarde heeft van enkele tientallen euro's, zaten sleutels en identiteitspapieren.

O-629-2009 Aanrijding auto met bromfiets, Zierikzee
Donderdag rond het middaguur vond er een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfiets.
Een automobiliste uit de gemeente Tholen reed over de Heuvelsweg en wilde rechtsaf slaan richting de Lange Blokweg. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een 17-jarige bromfietser uit de gemeente Schouwen-Duiveland. De bromfietser reed over het fietspad op de Lange Blokweg. Bij de aanrijding die volgde, raakte niemand gewond.

O-630-2009 Inbraak in sportcomplex, Zierikzee
Tussen woensdag 19.00 uur en donderdagmiddag is er ingebroken in een sportcomplex aan de Lange Blokweg.
Nadat van het pand een ruitje was vernield, werden diverse etenswaren weggenomen. Het schadebedrag is niet bekend.

W-631-2009 Politie zoekt eigenaar invalidenvoertuig, Vlissingen
In het tunneltje aan het Bossenburghpad is donderdagmorgen een onbeheerd invalidenvoertuig aangetroffen.
Omstreeks 06.30 uur was melding gedaan dat er in het tunneltje tussen Westerzicht en Weijenvliet een invalidenvoertuig stond. Ter plaatse bleek het te gaan om een zogenaamde 'Pendel' (dit is een scooter met drie wielen waar een rolstoel ingereden kan worden). Het voertuig is blauw van kleur en voorzien van een bromfietsplaatje uit 2004. Het voertuig is overgebracht naar het politiebureau in Vlissingen waar het kan worden opgehaald door de rechtmatige eigenaar.