Gemeente Dronten


26-03-2009 Hans Engelvaart ondertekend intentieverklaring

Intentieverklaring Dag van de Stratenmaker ondertekend

In het gemeentehuis is donderdag 26 maart de intentieverklaring ondertekend voor de organisatie van de Dag van de Straatmaker 2009, die op 19 september plaatsvindt in onze gemeente.

Dit jaarlijkse evenement is een initiatief van de Ondernemersvereniging Bestratingsbedrijven Nederland (OBN). Tijdens de Dag van de Straatmaker laat de volledige bestratingsbranche zien wat ze in huis heeft: van informatiestands tot spectaculaire demonstraties en kinderactiviteiten en van ambachtelijk straatwerk tot innovatie presentaties.

Goed voor de gemeente Dronten

Met de ondertekening van de intentieverklaring formaliseren betrokken partijen dat zij zich maximaal zullen inzetten om de Dag van de Straatmaker tot een doorslaand succes te maken. Namens de gemeente Dronten zetten burgemeester A.B.L. de Jonge en wethouder Ruimtelijke Inrichting & Beheer J. Ph. Engelvaart hun handtekening onder de intentieverklaring. Burgemeester De Jonge verwoordde zijn enthousiasme over de Dag van de Straatmaker als volgt: Het is goed voor de gemeente Dronten. Wij houden van hardwerkende mensen, die inspanning weten te combineren met vooral veel gezelligheid. Mooi dat de Dag van de Straatmaker naar Dronten komt.

Voorzitter G.J. Visscher van OBN tekende namens de brancheorganisatie, H. Vermeer namens Ondernemersvereniging De Driehoek en B. Trompetter namens Winkeliersvereniging SuyderSeeMeters maken voor KWF Kankerbestrijding

Ondertekening intentieverklaring

De organisatie van de Dag van de Straatmaker is elk jaar in andere handen, met als constante factor de OBN. Dit heeft niet alleen te maken met de locatie, maar ook met het goede doel dat altijd aan dit evenement gekoppeld wordt. Dit jaar staat de Dag van de Straatmaker in het teken van het Koningin Wilhelmina Fonds onder het motto Meters maken voor KWF Kankerbestrijding. Bovendien wordt elk jaar in de betreffende gemeente een werk bestraat, waarvoor de straatmakers zich die dag belangeloos inzetten. Op 19 september zullen zij de Copernicuslaan in Dronten van nieuw straatwerk voorzien.