Gemeente Vlaardingen


Nieuw: oplaadpunt voor elektrische fietsen in gratis fietsenstalling

26 maart 2009
Wethouder Robberegt steekt onder toeziend oog van de beheerders van de fietsenstalling en de eigenaresse van de elektrische fiets de stekker in het stopcontact De gratis bewaakte fietsenstalling aan de Van Rijbeeckstraat (achter het Veerplein) heeft er een extra service bij voor bezoekers. Woensdag 25 maart introduceerde wethouder Jan Robberegt (onder andere wethouder van verkeer en van milieu) het eerste oplaadpunt voor elektrische fietsen in onze stad.

Goed nieuws voor fietsers die bij tegenwind graag gebruik maken van het steuntje in de rug dat een elektrische fiets kan bieden. De fietsenstalling heeft opladers van de meest gangbare merken klaar liggen zodat bezoekers zelfs daarvoor niet zelf hoeven te zorgen. Het 'bijtanken' kost de fietser niets. De gemeente biedt de service aan om daarmee de mobiliteit voor gebruikers van elektrische fietsen verder te ondersteunen. Het oplaadpunt kan overigens ook gebruikt worden voor scootmobiels. Bezitters van de scootmobiel moeten dan wel zelf hun oplader meenemen en het opladen van een scootmobiel duurt langer dan voor een elektrische fiets.

Het oplaadpunt komt voort uit het Fietsplan Vlaardingen. In dit plan heeft het college van burgemeester en wethouders allerlei maatregelen gezet om het fietsgebruik in Vlaardingen te stimuleren door de stad fietsvriendelijker te maken.