Senternovem

26-03-2009 | MIA-Vamil niet voor woonhuizen, wel voor andere gebouwen

De MIA\Vamil-regeling stimuleert ook investeringen in duurzame gebouwen. Het moet daarbij dan wel gaan om gebouwen die niet gebruikt worden als woonhuis. De Wet inkomstenbelasting 2001 sluit investeringen in woonhuizen uit voor MIA\Vamil.

Sinds kort zijn ook woningcorporaties belasting verschuldigd over hun winst. Omdat deze organisaties veel investeren in duurzame gebouwen kunnen zij ook aanspraak maken op MIA\VAMIL. Behalve als het om investeringen in woonhuizen gaat natuurlijk.

Daarnaast stimuleert de MIA\Vamil-regeling de aanschaf van milieuvriendelijke technieken die onderdeel uitmaken van gebouwen, zoals bijvoorbeeld waterbesparende toiletten, infiltratiesystemen, wadi's, vegetatiedaken en gevelbegroeiing.

In zijn algemeenheid kan gezegd worden dat woonhuizen opstallen zijn welke naar aard en inrichting woningen zijn en bestemd zijn om als zodanig te worden gebruikt. Bestaat er twijfel dan geeft de bestemming de doorslag. De belastingdienst kan u verder informeren over wat wel en niet wordt gezien kan worden als een investering in een woonhuis.