Gemeente Abcoude


Centrumplan vordert gestaag

De informatieavond die gemeente Abcoude samen met uitvoerder Heijmans organiseert over de herinrichting van het centrum vind later plaats dan aanvankelijk de bedoeling was. De reden hiervoor ligt in de toestemming die gemeente Abcoude onlangs heeft gekregen voor het aanleggen van de derde brug. Bij het maken van de eerdere planning was dit nog niet bekend. Nu het wel duidelijk is willen Heijmans en gemeente die informatie ook belichten tijdens de bijeenkomt. De informatieavond vindt plaats op woensdag 10 juni.

Broekzijdselaan De vernieuwing van de Broekzijdselaan vordert gestaag. Op 6 april gaat het project een volgende fase in. In die fase is er geen doorgaand verkeer meer mogelijk over het Dokter van Doornplein richting Broekzijdeslaan. Op het Dokter van Doornplein kan worden rondgereden. Bij de Albert Heijn kunt u kiezen of u de weg richting centrum of richting Amsterdam wilt vervolgen. Het stuk voor de Albert Heijn is gedurende de werkzaamheden twee richtingverkeer. Het fietspad komt hierdoor tijdelijk te vervallen. De bushalte bij Albert Heijn wordt verplaatst naar de Amsterdamsestraatweg ter hoogte van het tuincentrum. Fietsers die vanaf het Dokter van Doornplein richting Amsterdam willen, kunnen wel gewoon bij het Piet Mondriaan Gebouw linksaf en zo via de Broekzijdselaan naar de Nieuwe Amsterdamseweg fietsen. Vanaf de Kerkstraat is de voorkeur voor fietsers en voetgangers om via Kerkgaarde en Achter de Kerken naar de Piusschool, het station en de Piet Mondriaanschool te rijden. Het doorgaand (snel)verkeer richting Achter de Kerken, de Piusschool, het station en Industrieterrein Hollandse Kade wordt omgeleid over de Amsterdamsestraatweg, de Broekzijdselaan, De Nieuwe Amsterdamseweg en het Ruwelspad.

Voor meer informatie en voor een overzichtskaart met de routewijzigingen kunt u terecht op de projectsite www.centrumabcoude.nl
---

26 maart 2009