Informatie Beheer Groep


Groningen, 26 maart 2009

Koninklijke onderscheiding voor scheidend hoofddirecteur IB-Groep

Vanavond om 18.15 uur heeft burgemeester Jacques Wallage, namens Hare Majesteit de Koningin, de hoofddirecteur van de Informatie Beheer Groep (IB-Groep), de heer Chris G. Spanjaard benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De benoeming vond plaats tijdens de afscheidsreceptie van de heer Spanjaard op het hoofdkantoor van de IB-Groep in Groningen.

De heer Spanjaard is sinds april 2001 hoofddirecteur bij de IB-Groep. Gedurende zijn dienstverband als hoofddirecteur heeft hij verschillende ontwikkelingen in gang weten te zetten die van groot belang zijn voor de IB-Groep, de werkgelegenheid in Noord-Nederland, de samenwerking tussen uitvoeringsorganisaties, de publieke verantwoording en het verbeteren van de overheidsdienstverlening aan burgers in het algemeen.

De heer Spanjaard blijft vooralsnog verbonden aan het ministerie van OCW en is op verzoek van de secretaris-generaal beschikbaar als adviseur van de minister.

De IB-Groep voert voor het ministerie van OCW onder andere wetten en regelingen uit op het gebied van studiefinanciering en tegemoetkoming schoolkosten, het beheer en de uitwisseling van gegevens gekoppeld aan het onderwijsnummer, de aanmelding en plaatsing van eerstejaarsstudenten, de loting voor fixusopleidingen, diploma-erkenning en -legalisatie, en de organisatie van examens. Voor de ministeries van VROM en Justitie voert de IB-Groep activiteiten uit op het gebied van het inburgeringsbeleid en naturalisatie.