Gemeente Kaag en Braassem

Monument Woubrugge officieel aangeboden aan inwoners mosquito.jpg

Vrijdag 26 juni biedt burgemeester Eenhoorn het monument dat gemaakt is van overblijfselen van de Mosquito, officieel aan de inwoners van Woubrugge aan.

De Mosquito is tijdens de Twee Wereldoorlog neergestort in een weiland bij Woubrugge. Eind 2008 zijn het vliegtuig en twee bommen geborgen. Van overblijfselen van de propellers is door kunstenaar Feike de Vries een blijvend aandenken aan zowel de Tweede Wereldoorlog als aan de Mosquito zelf gemaakt.

De gemeente Kaag en Braassem wil alle oorlogsveteranen uit de gemeente van harte uitnodigen om de overhandiging bij te wonen. Er worden geen aparte uitnodigingen voor verstuurd. U kunt zich opgeven bij mevrouw Kromhout van de gemeente, tel. (071) 332 72 72 of e-mail info@kaagenbraassem.nl.

Omdat het monument aangeboden wordt aan de inwoners van Woubrugge, zijn ook zij van harte welkom. Als inwoner hoeft u zich niet vooraf aan te melden.

Vanaf 15.00 uur verzamelen wij ons rond het monument bij de NH kerk aan de Comriekade. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar een hapje en een drankje te nuttigen.

Â

Voormalig burgemeester van Jacobswoude, mevrouw Wiebosch-Steeman, woont de officiële overhandiging bij. Zij was in 2008 nauw betrokken bij de berging van de Mosquito.