Jumbo supermarkten


Veghel, 26 maart 2009

PERSBERICHT

JUMBO BETREURT UITSPRAAK RECHTBANK INZAKE JUMBO ROSMALEN

De rechtbank 's-Hertogenbosch oordeelde vandaag dat de Gemeente `s-Hertogenbosch de bouwvergunning die zij aan Jumbo Supermarkten verleende, mag intrekken. Mogelijk gevolg van deze uitspraak in de beroepszaak die de supermarktketen tegen de gemeente had aangespannen, is de sluiting van Jumbo's vestiging aan de Graafsebaan. De succesvolle vestiging biedt werkgelegenheid aan 200 werknemers en verwelkomt wekelijks 12.000 klanten. Mede met het oog op hun belangen, gaat de supermarktketen verdere juridische stappen ondernemen om sluiting te voorkomen.

In 2005 verleende de gemeente `s-Hertogenbosch Jumbo schriftelijk vergunning om aan de Graafsebaan in Rosmalen een vestiging te openen. Kort na de opening spanden Lidl en Albert Heijn een procedure aan, met als doel sluiting van de nieuwe succesvolle Jumbo-vestiging te forceren. Deze zou namelijk in strijd zijn met het bestemmingsplan. De procedure werd ondersteund door een omwonende. Sindsdien is Jumbo verwikkeld in een juridische strijd om de - aan haar eerder door de gemeente verleende - vergunning te behouden.

Algemeen Directeur Frits van Eerd: "Uiteraard betreuren we dit besluit. We hadden goede hoop dat de rechtbank in ons voordeel zou beslissen. Helaas lijkt het machtsoffensief dat Albert Heijn heeft ingezet, succesvol. En dat is treurig voor ons, maar vooral voor onze 200 medewerkers en onze 12.000 klanten. Maar we geven ons niet zo maar gewonnen en zullen tegen deze uitspraak in hoger beroep gaan bij de Raad van State. Om sluiting op korte termijn te voorkomen stappen we eerst naar de voorzieningenrechter."

Jumbo Supermarkten
Het familiebedrijf Jumbo heeft op dit moment 120 winkels waarvan 88 filialen en 32 franchisevestigingen met ruim 16.000 medewerkers. De supermarktketen werd eind





2008 voor de 2de keer uitgeroepen tot Meest Klantvriendelijke Bedrijf. In het kerstrapport van GfK kwam Jumbo Supermarkten in 2008 voor de 12de keer als beste uit de bus.


Noot voor de redactie ­