Ingezonden persbericht


Persbericht

kunstbeurs met internationale allure

Vijfde editie Glas&Kunst Goirle

Goirle- Van 26 tot 29 maart opent Glas&Kunst Goirle haar deuren voor het vijfde jaar op rij. Wat begon als een ludieke actie is uitgegroeid tot een kunstbeurs met internationale allure. Grote namen zullen hun werk laten zien, maar er is ook volop ruimte voor minder bekende namen uit de nationale en internationale kunstwereld. Zo valt er voor iedereen wat te ontdekken.

Glas&Kunst Goirle brengt bouwglas en kunst op een bijzondere wijze samen. De enorme loodsen van het industriële glasbedrijf Giga-Glas! zijn omgetoverd tot kunsthallen. Op 2000 m2 staan beelden van kristal, keramiek, brons en natuursteen tussen de voorraden bouwglas. Aan de enorme muren hangen schilderijen en polyester beelden. Het geheel is prachtig uitgelicht waardoor de werken in de loodsen goed tot zijn recht komen. Vorig jaar brachten maar liefst 5000 mensen een bezoek aan de beurs.

In 2005 werd de kunstbeurs voor het eerst georganiseerd. Giga-Glas! bestond tien jaar en dat moest gevierd worden. "We wilden onze relaties iets feestelijks en unieks bieden." aldus Sonja Creutzberg directeur van Giga-Glas!. De organisatoren zijn nog steeds heel trots op de eerste editie. Maar terugkijkend stond alles nog in de kinderschoenen. De muren waren grijs en grauw, de bar was geïmproviseerd en kunst uitlichten in een loods bleek een immense opgave. Het resultaat was daarom des te indrukwekkender: dit waren geen loodsen maar kunsthallen. Glas&Kunst Goirle was een feit. Sonja: "Vanaf het eerste jaar is de beurs een groot succes. Per jaar trekt de beurs niet alleen meer bezoekers ook kunstenaars ontdekken wat onze bijzondere locatie hen biedt."

Inmiddels is Glas&Kunst Goirle een beurs die tot in de puntjes geregisseerd wordt. Bouwglas en de uitgesproken kunst gaan een wisselwerking met elkaar aan. De industriële omgeving vormt een contrast met de schoonheid van het glas, de schilderijen en beelden geven de loodsen allure. De collectie met werk van nationale en internationale kunstenaars verrast keer op keer: de krachtige en heldere glasobjecten van Raf van Ransbeeck zijn een grote belofte voor de glaskunst. Sjaak Smetsers heeft zijn sporen bij Glas&Kunst al ruimschoots verdiend, maar weet het publiek iedere editie weer te beroeren. Bezoekers komen speciaal om zijn aansprekende beelden met snavels van glas en voeten van brons te zien. Niet alleen kunstliefhebbers maar ook Bourgondiërs komen aan hun trekken. In de loodsen en omringd door kunst kan er genoten worden van een wijnproeverij en een champagnebar. Op het terras kan geluncht worden zoals in de betere brasserie met sandwiches en sushi.

Door de grote belangstelling de afgelopen jaren, heeft de organisatie besloten de openingstijden van het evenement te verruimen. Donderdag en vrijdag zullen zijn de deuren geopend van 11:00 tot 22:00. Zaterdag en zondag van 11:00 tot 19:00.

De entree bedraagt 7,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de entree.

Glas&Kunst Goirle
Donderdag en vrijdag 11:00 - 22:00
Zaterdag en zondag 11:00 - 19:00
Locatie:
Giga-Glas!
Fabriekstraat 73
Industrie terrein Tyvoort; route 8
5051 HN Goirle

Enkele kunstenaars die dit jaar vertegenwoordigd zullen zijn:

Andre Janssens, SIEM,Odile Kinart, Sjaak Smetsers, Ger Stallenberg, Glasstudio Borowski, Noud Adams, Ming Hou Chen, Marjolein van Haasteren, Bart Verheyen, Alexander Smith, Gerdine Duijsens, Rik van Rijswick , Astrid van Liesdonk, Frans van Straaten, Henk Adriaan Meijer, Jos de Wit, Reinoud Stam, Raf van Ransbeeck, Melvin Anderson, Joek van Draanen, Patrycja Dubiel, Rob van Trier, Jan Peter van Opheusden, Gerd Kruft, Ekaterina Moré, Hans Dingemans, Tineke Vermeer, Wladimir Bludnik, Hans Peter Mader, Cristallerie Daum, Swa van Dael, Alexander Ketele


---