Provincie Groningen

Plattelandshuizen Landelijke uitwisselingsbijeenkomst voor Streek- en Plattelandshuizen 3 maart 2009

Streek- of plattelandshuizen: hét concept voor de toekomst?

Op 26 maart 2009 vindt een landelijke bijeenkomst plaats voor uitwisseling van kennis en informatie over Streek- en plattelandshuizen. Het initiatief voor deze bijeenkomst is genomen door het Plattelandshuis Oost-Groningen en wordt in samenwerking met het Netwerk Platteland georganiseerd.

De bijeenkomst vindt plaats op het Plattelandshuis Oost-Groningen, Nassaustraat 14 te Winschoten van 10.00 tot 16.30 uur. Doelgroepen zijn: medewerkers van streek- en plattelandshuizen, programmabureaus van de provincies en medewerkers van provincies die (nog) geen streek- of plattelandshuis hebben. O.a. Ab Meijerman zal als voorzitter van de LAG in Oost-Groningen een inleiding houden. Men kan zich voor de bijeenkomst aanmelden via de website www.netwerkplatteland.nl. De uitnodiging kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Doel van de bijeenkomst is elkaar te informeren over verschillende thema's, zoals organisatievormen, werkwijze, dienstverlening en communicatie. Hoe werk je bijvoorbeeld samen met instanties, organisaties en bewoners in een gebied? Hoe betrek je ze en hoe houd je die betrokkenheid vast? En wie zijn nu eigenlijk de voornaamste doelgroep van het plattelands-/streekhuis? Hoe is het streekhuis georganiseerd? Vanuit de provincie? Is het gekoppeld aan LEADER of aan reconstructiegebieden, of werkt het anders? Hoe zorg je dat er voldoende initiatieven van de grond komen? En hoe ziet de toekomst van de plattelands- en streekhuizen eruit na 2013?

Op de site van Netwerk Platteland wordt een speciaal interactief forum ingericht voor deze bijeenkomst. Deelnemers kunnen hier vooraf vragen stellen of discussiepunten voor de bijeenkomst aandragen. Ook na de bijeenkomst kunnen de deelnemers via dit besloten forum hun kennis en ervaringen met elkaar delen.


Zie het origineel
Uitnodiging bijeenkomst plattelandshuizen op 26 maart 2009 Document
(2403 kb)
Download

3 maart 2009