Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Feestelijke heropening Dierensteinweg door wethouder Zuurbier

BARENDRECHT (donderdag 26 maart 2009) ­ Dinsdag 31 maart heropent wethouder Simon Zuurbier (verkeer en vervoer) de Dierensteinweg. Doordat de Dierensteinweg en de Donk deels zijn verdubbeld en de verkeerslichten beter op elkaar zijn afgesteld stroomt het verkeer op de IJsselmondse knoop vanaf die dag beter door. Op de hoek Lorentzweg-Dierensteinweg stelt wethouder Zuurbier om 15.30 uur de verkeerslichten in werking, waarna iedereen gebruik kan maken van het verbeterde tracé.

De Dierensteinweg en de Donk zijn belangrijke toegangswegen voor de bedrijventerreinen Barendrecht-Oost. Daarnaast sluit de Dierensteinweg aan op de snelweg A15, waardoor de weg een drukke verbindingsroute vormt met Barendrecht Centrum. Met de aanleg van extra rijbanen kan het vracht- en autoverkeer een stuk vlotter door rijden.

Snelle afronding wegwerkzaamheden
De aanpassingen aan de infrastructuur zijn een week eerder afgerond dan volgens de planning aangegeven was. Simon Zuurbier is zeer verheugd daarover: "De gemeente probeert de overlast van werkzaamheden aan de weg tot een minimum te beperken. Daarom hebben we alle bedrijven, inwoners en weggebruikers ruim op tijd geïnformeerd. En ook tijdens de afgelopen vier weken hebben we regelmatig contact gehad met bedrijven om zonodig het een en ander bij te stellen. Doordat er met man en macht gewerkt is, is de klus sneller geklaard."

Vlotte doorstroming beter voor milieu
Zuurbier is tevreden met het resultaat. Op sommige plekken zijn drie extra rijbanen aangelegd en de verkeerslichten zijn zo afgesteld dat het verkeer sneller door kan stromen. Hierdoor wordt het milieu minder belast. En wat ook niet onbelangrijk is: de belamping is vervangen door zuinige en daardoor milieuvriendelijker LED-verlichting.

Noot voor redacties,

Gemeente Barendrecht