Gemeente Delft Gemeente Delft subsidieert PerspeKtief

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delft verleent de Stichting PerspeKtief in 2009 een subsidie van 75.000 euro voor de uitvoering van het projectplan dagbesteding voor dak- en thuislozen.

Dagbesteding is een belangrijk onderdeel van het Stedelijk Kompas, een plan om de dakloosheid in de regio Delft Westland Oostland (DWO) in de gemeente binnen vier jaar met vijfenzeventig procent terug te brengen.

Tijdens de dagbesteding kunnen daklozen deelnemen aan (groeps)activiteiten zoals koken, sport en spel en creatieve vorming. Ook kunnen zij zich aanmelden voor werkprojecten, zoals omgevingsbeheer, waarvoor ze een kleine vergoeding ontvangen.

Daarnaast kunnen daklozen via het gemeentelijk programma DOEL in aanmerking komen voor een computercursus, een cursus budget hanteren of Nederlands. Tevens zijn er mogelijkheden om actief te zijn in de fietsenwerkplaats, de tuin of bij een sportvereniging.

Bij de organisatie en van de dagbesteding werkt PerspeKtief nauw samen met DWO-dagbesteding en Breed Welzijn Delft (BWD).

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft