Ingezonden persbericht



Particuliere woonzorgorganisaties merken niets van crisis

Steeds
meer vraag naar exclusieve zorg voor ouderen

Amsterdam,
25 maart 2009

De particuliere ouderenzorg voelt niets van de crisis. Sterker nog, een aantal particuliere woonzorgorganisaties hanteert inmiddels een wachtlijst vanwege de grote toestroom van vermogende ouderen. Oud worden in een ruim en luxe appartement in een monumentaal pand is kennelijk nog steeds de droom van veel senioren.

De meeste 65-plussers, dit zijn ruim twee miljoen
Nederlanders, willen later best verhuizen indien er een zorgbehoefte ontstaat, maar alleen als ze een huis kunnen vinden dat aan hun wensenlijstje voldoet. De woonvoorzieningen van een organisatie als Domus Magnus in exclusieve (rijksmonumentale) landhuizen met professionele dienstverlening en zorg op maat, sluiten aan bij de wensen van deze groeiende groep senioren: hier kunnen ouderen het woon- en leefcomfort voortzetten dat ze gewend zijn, en tegelijkertijd alle zorg krijgen die nodig is, tot en met de laatste levensfase.

En
kennelijk be*nvloedt de huidige crisis deze wens niet. Terwijl de crisis elders in de reguliere zorg inmiddels voor de nodige consequenties heeft gezorgd, groeit de wachtlijst voor de particuliere zorg. ÒGeen pyamadagen maar een voortzetting van het wooncomfort en de levensstijl die men gewend is, daar hebben ouderen wel wat voor overÓ verklaart een bestuurslid van de brancheorganisatie Nederlandse Vereniging van Particuliere woon- en/of zorgvoorzieningen (NeVep) het succes van de particuliere woonzorgorganisaties.

Met name
particuliere woonzorgorganisatie Domus Magnus groeit stevig door met twee nieuwe locaties in 2009. Sinds ruim een jaar staat investeringsmaatschappij Navitas Capital van Jan Zeeman als partner achter deze organisatie. Directeur Erwin Miedema (34): ÒDe vraag naar nieuwe locaties is erg groot en we zijn dan ook voortdurend op zoek naar geschikte monumentale panden. Door de betrokkenheid van Navitas kunnen we sneller aan die vraag voldoen.Ó

Noot
voor de redactie:

Voor
meer informatie kunt u contact opnemen met Yvanka van der Zwaan (06 44 75 4911). Op www.domusmagnus.com vindt u
meer informatie.