Waterschap Vallei & Eem

Waterschap Vallei & Eem volgt lijn minister

Publicatiedatum : 26 maart 2009

Waterschap Vallei & Eem volgt de beleidslijn van minister Cramer over het toepassen van grond en baggerspecie in zandwinputten. Het bestaande beleid blijft op dit moment van kracht. Het toepassen van grond en bagger in de Grote Veenderplas bij Barneveld/Ede gaat daarom gewoon door.

Benieuwd naar advies commissie

De minister heeft een commissie van wetenschappers ingesteld die de mogelijke gevolgen in kaart gaat brengen. De commissie moet over twee maanden advies uitbrengen. Waterschap Vallei & Eem deelt de zorgen van de minister en is zeer geĂŻnteresseerd in het advies van de commissie. Indien de conclusies van de commissie van deskundigen daar aanleiding toe geeft, zal de minister het beleid aanpassen en neemt het waterschap mogelijk aanvullende maatregelen.

Nauwkeurige toetsing en monitoring

Waterschap Vallei & Eem deelt de visie van de minister dat bij de totstandkoming van het Besluit Bodemkwaliteit de best beschikbare kennis gebruikt is. Het besluit trad op 1 januari 2008 in werking. Op basis van dit besluit heeft het waterschap aanvullende beleidsregels opgesteld om ervoor te zorgen dat de huidige goede oppervlaktewaterkwaliteit van diepe waterplassen en grindgaten behouden blijft. Op basis van de regels in het Besluit en de aanvullende regels toetst het waterschap nauwkeurig de aangemelde partijen grond en bagger. Ook is er een maandelijkse monitoring van de kwaliteit van het oppervlaktewater.