Ingezonden persbericht

Flevolandse bedrijven maken zich sterk voor uitkeringsgerechtigden

Lelystad, 26 maart 2009. K-A-N-S Reïntegratie BV -gevestigd op bedrijventerrein Noordersluis in Lelystad- heeft in samenwerking met de Vereniging Bedrijfskring Lelystad het initiatief genomen om de maatschappelijke kloof tussen werkgevers en werkzoekenden te overbruggen.

Hiervoor is een matching systeem ontwikkeld, waarbij de vacature een centrale en belangrijke rol speelt. Deze dient allereerst aan een aantal criteria te voldoen. Criteria zoals competenties, taken en verantwoordelijkheden. Maar ook aansluiting vinden bij de bedrijfscultuur. Er wordt uiteraard ook gekeken naar de in de vacature gestelde eisen ten aanzien van werkervaring en opleidingsniveau.

Na het insturen van de vacature wordt binnen de bestanden van het UWV naar een geschikte kandidaat of kandidaten gezocht. Een kosteloze test zorgt ervoor dat er een gedegen onderzoek plaatsvindt naar de geschiktheid van de toekomstige medewerker.

Bij het vrijgeven van de vacature wordt het bedrijf niet bekend gemaakt. Zodoende ontvangt de werkgever geen grote hoeveelheden aan sollicitatiebrieven, waardoor weer kosten en tijd bespaard worden. De win-win die hiermee wordt gecreëerd is voor ondernemers enorm groot. Enerzijds de subsidiemogelijkheden die dit met zich meebrengt. Anderzijds een beperking in de kosten voor bijvoorbeeld advertenties. En er wordt pro-actief gezocht naar een juiste match.

Mensen met een uitkeringsachtergrond hebben vaak een negatief imago als het gaat om het invullen van een vacature. Want waarom is iemand werkeloos. Dit zegt echter niets over de geschiktheid van een kandidaat.

Wij willen graag met u van gedachten wisselen om dit werkgelegenheidsproject -gericht op het samen brengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt- toe te lichten. Dit project is samen met K-A-N-S Reïntegratie BV, UWV en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (de beleidsmedewerker van Minister Donner) besproken. Daarnaast is de toezegging gedaan dat de Minister zelf bereid is om naar Lelystad te komen om hier een convenant te ondertekenen. Op deze wijze worden zowel onze Provincie als de bedrijven op een positieve manier onder de aandacht gebracht.

Momenteel hebben al 27 Flevolandse bedrijven hun toezegging gedaan om te participeren. Graag zouden wij ook uw bedrijf hier aan toevoegen.

Meer informatie over dit initiatief kunt u vinden op www.k-a-n-s.nl of www.bedrijfskring.nl

U kunt natuurlijk ook direct telefonisch contact opnemen met K-A-N-S via 0320 - 29 53 33.