FloraHolland


Nieuw bij FloraHolland: Alstroemeria X-Treme

FLORAHOLLAND (26 maart 2009) - Voor de productgroep Alstroemeria start het voorjaar op een `extreme' wijze. Vanaf aanstaande maandag introduceert FloraHolland namelijk een nieuwe cultivar: de Alstroemeria X-Treme.

De Alstroemeria X-Treme onderscheidt zich van andere Alstroemeria's door een aantal unieke producteigenschappen. De Alstroemeria is een snijbloem met een stevige steel en een afwijkende bloemvorm. Meer nog dan bij andere rassen lijken de bloemen zich te ontwikkelen uit één takje.
De licht geel/groene snijbloem is zeer geschikt voor de verwerking in mono- of gemengde boeketten, corsages, bruids- en rouwstukken. De Alstroemeria X-Treme is veredeld door Könst Alstroemeria. Van Veen Alstroemeria voert de nieuwe snijbloemen op maandag, woensdag en vrijdag aan voor de klok van FloraHolland Naaldwijk. Op dinsdag en donderdag kunnen kopers in Aalsmeer deze Alstroemeria inkopen.

De Alstroemeria X-treme wordt als FleurPrimeur geveild. Dit houdt in dat producten vooraf uitvoerig getest zijn op de kwaliteit en de houdbaarheid.