Politie Noord- en Oost Gelderland

Politie Aalten: stoffelijk overschot is Joanne

Het stoffelijk overschot dat woensdagmiddag 25 maart bij het onderzoek aan de Hogestraat in Aalten werd aangetroffen, blijkt inderdaad Joanne Noordink te zijn. Haar ouders zijn hierover door het familiekoppel geïnformeerd. Over het onderzoek worden uit onderzoeksbelang geen mededelingen gedaan.

Het stoffelijk overschot werd woensdagmiddag aangetroffen. Specialisten van het team Forensische Opsporing van de politie Noord- en Oost-Gelderland, het Korps Landelijke Politiediensten en het Nederlands Forensisch Instituut waren dinsdag met een uitgebreid technisch onderzoek begonnen. Hierbij werd zowel in- als buiten de woning gezocht naar sporen die in verband konden worden gebracht met de verdwijning van Joanne Noordink.

Het rechercheteam hield rekening met het feit dat Joanne ergens tegen haar wil werd vast-gehouden, maar ook dat zij het slachtoffer was geworden van een levensdelict. Dit laatste is door het aantreffen van het stoffelijk overschot en de identificatie een voldongen feit.

In diverse media wordt gesuggereerd dat de 32-jarige aangehouden man uit Aalten van Irakese afkomst is. Dit is onjuist. Vrijdag 27 maart wordt de verdachte voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen. Over het verhoor van hem en van de man uit de gemeente Ooststellingwerf, die voor heling werd aangehouden, worden geen mededelingen gedaan.

Namens de familie worden de media nogmaals verzocht om geen contact met hen op te nemen.
-^