Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

In maart 2009 start opleiding forensische geneeskunde bij de NSPOH

Amsterdam, 3 december 2008 - Op donderdag 26 maart 2009 start de opleiding forensische geneeskunde van de NSPOH met een nieuwe leergang in Utrecht. Het onderwijs sluit aan op de belangrijkste ontwikkelingen in het werkveld en is gericht op de dagelijkse praktijk van de forensisch arts. Voor artsen die werkzaam zijn in de forensische geneeskunde zijn er verschillende mogelijkheden om zich te scholen. Geïnteresseerden vinden meer informatie op www.nspoh.nl/mg of nemen contact op met de NSPOH, telefoon 020-5664949.

Losse modulen en specialisatie
De afzonderlijke modulen kunnen als bij- en nascholing gevolgd worden. Om als forensisch arts professioneel te kunnen functioneren volgt de deelnemer minimaal de eerste vier modulen uit het eerste jaar van de profielopleiding: Lijkschouw: de basis, Arrestantenzorg: de basis, Letsels en Forensische technieken. Alle essentiële competenties voor het optreden als forensisch arts worden in deze opleiding uitgediept. Hiermee wordt voldaan aan de eisen in de Wet op de Lijkbezorging. De vorm van het onderwijs is afwisselend, mede vanwege het competentiegerichte karakter van opleiden. Moduleopdrachten, die in de meeste modulen zijn opgenomen, zorgen voor integratie van theorie en praktijk. De deelnemer sluit iedere module af met een toets, waaronder het praktijkexamen lijkschouw, dat samen met een examenkandidaat - forensisch onderzoeker van de politie wordt afgenomen.

Artsen die geregistreerd willen worden in het profielregister Forensische Geneeskunde van de SGRC volgen de gehele eerste fase van de Beroepsopleiding Maatschappij & Gezondheid, profiel Forensische Geneeskunde.

Einde persbericht

Dit persbericht wordt u toegestuurd door Miriam van der Pol, coördinator marketingcommunicatie NSPOH, e-mail: m.vanderpol@nspoh.nl, tel. 020-5666183 / 5664949 (op ma-di-do-vr). Voor inhoudelijke informatie kunt u terecht bij Joris Stomp, senior opleider/adviseur, telefoon 020-5664949, e-mail j.stomp@nspoh.nl.