Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe manier van werken stimuleert gezondheid en productiviteit

Hoofddorp, 24 februari 2008 --- Hoe kunnen mensen, communicatiemiddelen en werk gecombineerd worden om de productiviteit te verhogen en hoe kunnen gezondheidsproblemen op de werkplek worden voorkomen? Deze vragen staan centraal tijdens het ergonomiecongres: Ergonomie in Uitvoering '09. De Nederlandse Vereniging voor Ergonomie (NVvE) organiseert op 26 en 27 maart voor de vijfde keer dit congres.

Een van de deskundigen van het congres is de Belg Philip Vanhoutte, managing director van Plantronics/Altec Lansing EMEA. Hij gaat tijdens zijn lezing in op de problemen die lange werkdagen, multi-tasking en traditionele werkmethodes met zich meebrengen, de oplossingen en de vraag van werknemers naar technische mogelijkheden om het meeste uit de werkdag te halen. De huidige werkcultuur, waarbij werkzaamheden vaak in een en dezelfde houding voor langere tijd worden uitgevoerd, zorgt voor rugklachten, in Europa de nummer twee reden tot ziekteverzuim, en productiviteitsverlies. Vanhoutte: 'De huidige ergonomische kennis en de technologische middelen moeten betere werkomstandigheden creëren.' Hij pleit ervoor dat mensen meer bewegingsvrijheid zouden moeten krijgen en niet gevangen achter hun bureau moeten zitten. Een van de oplossingen daarvoor is het gebruik van nieuwe communicatietechnologieën, zoals Unified Communications, zodat werknemers op een slimmere manier kunnen werken.

Volgens Vanhoutte is tevens het gebruik van headsets onmisbaar: 'een headset is de ideale schakel tussen verschillende communicatiemiddelen waardoor multi-tasking gefaciliteerd wordt.' Een onafhankelijk onderzoek door de consultancy groep van HB Maynard bevestigt de rol van headsets als technologisch hulpmiddel in het kantoor. De productiviteit kan bij gebruik van headsets met meer dan 40 procent toenemen. Bij een test, die zich uitstrekte over 8 dagen, kwam naar boven dat de dragers van een Plantronics-headset gewag maakten van een betere moraal, minder vermoeidheid en minder fysiek ongemak als gevolg van langdurig telefoneren.

De goede invloed van het gebruik van headsets op de gezondheid is evident - er is een meetbaar risico voor ieder die gedurende twee uur per dag aan het telefoneren is. Vooral als de telefoon tussen hoofd en nek wordt geklemd. De universiteit van Surrey (Engeland) heeft het onderzocht en geconcludeerd dat headsetgebruikers 30 procent minder kans lopen op nekpijn en 16 procent minder kans op rugpijn.

Waar en wanneer
Ergonomie in Uitvoering '09 vindt plaats op 26 en 27 maart in Woudschoten Conferentiecentrum, Woudenbergseweg 54 in Zeist. De lezing van Philip Vanhoutte is donderdag 26 maart. Plantronics staat beide dagen op de informatiemarkt en geeft samen met StartReady en Interoute demonstraties van Unified Communications-oplossingen.

Het volledige programma en de kosten zijn te vinden op http://www.eiu2009.nl/.

Over Plantronics
Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. De Plantronics-familie bestaat uit de merken Plantronics, Altec Lansing, Clarity en Volume Logic. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com.

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht