Ingezonden persbericht


MTV GAMES, HARMONIX EN EA KONDIGEN AAN DAT ROCK BAND(TM)2 VOOR DE PLAYSTATION(TM)3 EN PLAYSTATION(TM)2 OP 26 MAART UITKOMT IN EUROPA EN VOOR DE Wii(TM) OP 23 April

Rock Band Instrument Edition Bundels nu verkrijgbaar tegen nieuwe prijzen

Schiphol-Rijk - 3 maart 2009 - Harmonix, 's werelds grootste ontwikkelaar van muziekvideogames, MTV Games, onderdeel van Viacoms MTV Networks (NYSE: VIA, VIA.B), hebben samen met distributiepartner Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS), aangekondigd dat de veelgeprezen muziekvideogame Rock Band(TM) 2 op 26 maart voor de PLAYSTATION(TM)3 en PlayStat ion(TM)2 in de winkels ligt. Vanaf 23 april zal Rock Band(TM)2 ook voor de Wii(TM) Nintendo in de winkells liggen.

De Rock Band 2 software zal worden verkocht voor ¤69,99 voor PLAYSTATION 3, ¤49,99,99 voor PlayStation 2 en ¤49,99 voor de Wii. Rock Band 2 is momenteel ook verkrijgbaar voor de Xbox 360(TM) voor ¤69,99. Instrumenten voor Rock Band zijn nu ook verkrijgbaar tegen nieuwe prijzen:


* Standalone gitaren worden verkocht voor ¤49,99
* Standalone drums worden verkocht voor ¤59,99
* Een 'Instrument Edition' inclusief drums, gitaar en microfoon wordt verkocht voor ¤109,99

Naast deze nieuwe prijzen zullen consumenten de Rock Band Instrument Edition en de Rock Band-software voor de PLAYSTATION 3 en Xbox 360 voor ¤149,99 samen kunnen aanschaffen en voorr de PlayStation 2 en Wii voor ¤139,99.

Rock Band 2 brengt muziekgames naar een hoger niveau met de mogelijkheid om het merendeel van de nummers te exporteren van de originele Rock Band-schijf(1), een wereldtournee op internet, dagelijkse Battle of the Band-toernooien, een No Fail-modus en een echte drumtrainer. Tot de grote hoeveelheid innovaties van Rock Band 2 behoort ook de mogelijkheid om je bandavatar vanuit het spel te exporteren naar het internet en zelfgemaakte artikelen van Rock Band te bestellen, waaronder kleding en figuurtjes.

Rock Band 2 biedt de grootste muziekcatalogus van alle muziekvideogames tot nu toe, met ruim 100 nummers(2) op de Rock Band 2-soundtrack met een ongeëvenaarde mix van klassieke en nieuwe artiesten, waaronder AC/DC, Guns 'N Roses, Bob Dylan, Pearl Jam, Motorhead en meer!

Gamers kunnen ook nieuwe muziek beluisteren en downloaden via de internetmuziekwinkel van Rock Band, waar op dit moment complete albums met meer dan 500 nummers te vinden zijn. Daar komt elke week nieuwe muziek bij. Tot op heden hebben gebruikers ruim 36 miljoen nummers gekocht via de internetmuziekwinkel. Een complete lijst met nummers is te vinden op http://www.rockband.com/music. Rock Band 2 is door PEGI (Pan-European Game Information) geschikt bevonden voor spelers van 12 jaar en ouder.

Ga naar www.rockband2.com en www.harmonixmusic.com voor meer informatie over Rock Band 2 en Harmonix Music Systems.

###

Over MTV Networks
MTV Networks, een afdeling van Viacom (NYSE: VIA, VIA.B), is een van 's werelds vooraanstaande makers van entertainmentmateriaal, met merken die allerlei doelgroepen boeien en verbinden via televisie, internet, mobiele telefoon, games, virtuele werelden en consumentenproducten. Het portfolio van het bedrijf bevat wereldwijd meer dan 150 televisiezenders en 350 bedrijven voor digitale media, en ook MTV, VH1, CMT, Logo, Harmonix, Nickelodeon, Nick at Nite, Noggin, The N, AddictingGames, Neopets, COMEDY CENTRAL, Spike TV, TV Land, Atom, GameTrailers en Xfire.

Over MTV Games
MTV Games is gericht op het maken, verspreiden en uitgeven van kwalitatief hoogstaande en innovatieve interactieve producten die van belang zijn voor het publiek van MTV en die de kernwaarden van het merk MTV Networks aanvullen.

Over Harmonix Music Systems, Inc
Harmonix Music Systems, Inc., gevestigd in Cambridge, MA, en opgericht in 1995, is de belangrijkste ontwikkelaar van baanbrekende muziekgerichte videogames. Harmonix is opgericht door Alex Rigopulos en Eran Egozy, die het bedrijf zijn begonnen om nieuwe manieren te bedenken waarop niet-muzikanten het unieke plezier kunnen ervaren van muziek maken, en die pioniers zijn op het gebied van muziek- en ritmegames in de VS. Ga voor meer informatie naar: <..>www.harmonixmusic.com .

Over Electronic Arts
Het hoofdkantoor van Electronic Arts (EA) bevindt zich in Redwood City, Californië. EA is wereldleider op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf werd opgericht in 1982 en ontwikkelt, distribueert en geeft wereldwijd software uit voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS TS BIG(TM) en POGO(TM). In het fiscale jaar 2007 boekte te EA een omzet van 3,09 miljard dollar en bracht het 24 titels uit waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. EA's homepage en online gamesite vind je op www.electronicarts.nl. Meer informatie over de producten van EA en volledige teksten van persberichten (enkel in het Engels) vind je op http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, POGO, The Sims en De Sims zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren. over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar http://info.ea.com.

(c) 2008 Harmonix Music Systems, Inc. Alle rechten voorbehouden. Harmonix, Rock Band, Rock Band 2 en alle gerelateerde titels en logo's zijn handelsmerken van Harmonix Music Systems, Inc., een bedrijf van MTV Networks. Rock Band en Rock Band 2 ontwikkeld door Harmonix Music Systems, Inc. MTV: Music Television, MTV Games en alle gerelateerde titels en logo's zijn handelsmerken van MTV Networks, een afdeling van Viacom International Inc. Alle andere merken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren. EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de VS en/of andere landen. Microsoft, Xbox en Xbox 360 zijn handelsmerken van de bedrijven van de Microsoft-groep. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.

(1) Internetverbinding en download van titelupdate vereist. Bezitters van de oorspronkelijke Rock Band kunnen 63 van de 67 nummers van de oorspronkelijke Europese Rock Band-schijf exporteren voor Rock Band 2. Onderstaande nummers van de Rock Band-schijf kunnen niet naar Rock Band 2 worden geëxporteerd: * "Paranoid", bekend van Black Sabbath, * 'Run to the Hills', bekend van Iron Maiden, "Enter Sandman" door Metallica. Tokio Hotel 'Monsoon' (Engels). (* duidt op een cover, alle andere nummers zijn originele opnames.) (2) De Rock Band 2-spelschijf zal 84 nummers bevatten. Daarnaast krijgen spelers toegang tot nog eens 20 gratis DLC-nummers als het spel uit is. Internetverbinding vereist.

Perscontact:
Tjerk Mellink & Robbert Minderhoud
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl