Vrije Universiteit Amsterdam

Masterclass voor VU alumni-ondernemers


* Startdatum: 26-03-2009


* Einddatum26-03-2009


* Tijd: 16.00-20.00


* Locatie: VU


* Titel: Masterclass voor VU alumni-ondernemers


* Plaats: VU


* Onderdeel: Vrije Universiteit Amsterdam


* Wetenschapsgebied: Overig


* Evenementtype: Varia

26 maart vindt de eerste driemaandelijkse masterclass voor VU alumni-ondernemers. Op verzoek van velen wordt driemaandelijks een voor ondernemers interessant onderwerp belicht vanuit drie invalshoeken: door een wetenschapper, door een alumnusondernemer en door een student. Deze masterclasses zijn exclusief voor VU-alumni met een eigen bedrijf.

26 maart is het onderwerp de levenscyclus van een onderneming. Elke onderneming doorloopt fases in haar bestaan. Standaard wordt er gewezen op conceptie, start, groei, volwassenheid en afbouw. Tussen deze fases vindt vaak een crisis plaats.

Programma:

16.00 uur
Inloop met koffie en thee
16.15 uur Opening en welkomstwoord
16.25 uur `De rol van de ondernemer in de levenscyclus van de onderneming' door professor dr. Enno Masurel 17.00 uur `Van theorie tot strategie' door Guido Kerkhof Korte pauze
18.00 uur `Knelpunten in de bedrijfsontwikkeling' door Jons Janssens
Korte pauze
19.00 uur Afsluiting met een broodje en een drankje 20.00 uur Einde

Professor dr. Enno Masurel (directeur van het VU Center for Entrepreneurship; www.feweb.vu.nl/vucfe) verzorgt aan de hand van eigen onderzoek een inleiding over verschillen tussen ondernemingen in de respectievelijke fases van hun levenscyclus. Hij zal bovendien ingaan op de verschillende rollen van de ondernemer (vakman, leider, manager) en hoe deze rollen samenhangen met de fase waarin een onderneming zich bevindt.

Ondernemer en VU-alumnus Guido Kerkhof (medeoprichter en directeur van Esegui; www.esegui.nl) zal vervolgens vanuit zijn onderneming een reflectie geven op de theorie, waarbij hij verschillende strategische keuzes zal toelichten.

Tenslotte zal student-ondernemer Jons Janssens (oprichter van Marvia; www.getmarvia.com) een casus presenteren die betrekking heeft op de levensfase van zijn onderneming. De alumnus-ondernemer wordt uitgedaagd om samen met de andere gasten aan een oplossing voor Jons Janssens te werken.

De masterclass is kosteloos maar kent een beperkt aantal plaatsen. Onder het motto `wie het eerst komt, wie het eerst maalt' kunt u zich aanmelden via ajullens@feweb.vu.nl. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met routebeschrijving (de masterclass zal op de VU plaatsvinden).

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam