NEN


Behoefte aan ISO-richtlijn voor outsourcing?

woensdag 25 maart 2009, 08:28

Speciaal voor outsourcingprofessionals organiseert NEN in samenwerking met het PON (Platform Outsourcing Nederland) in mei een informatiebijeenkomst om te discussiëren over een ISO-richtlijn voor outsourcing. In een dergelijke richtlijn kunnen terminologie, concepten, processen en competenties op een hoog niveau worden vastgelegd.

Een van de vragen tijdens deze bijeenkomst is in welke vorm een ISO-richtlijn voor outsourcing de meeste meerwaarde kan hebben. NEN zal een aantal voorbeelden aandragen van ISO-richtlijnen in dezelfde sector, zoals de aankomende richtlijn voor projectmanagement - ISO 21500, maar verneemt graag uit de markt waar specifiek behoefte aan is.

Verder opent NEN graag de discussie over het materiaal dat dienst kan doen als basis voor de richtlijn. Taxonomieën, modellen en best practices zijn zeer bruikbaar om de grondslag te vormen voor een internationale richtlijn. Ten slotte hoort NEN graag welke partijen bereid zijn om deel te nemen aan een commissie om tot een ISO-richtlijn voor outsourcing te komen.

De bijeenkomst is bedoeld voor personen die betrokken zijn bij outsourcing. Zowel insourcers als outsourcers, adviseurs en andere belanghebbenden zijn van harte uitgenodigd om hun interesse kenbaar te maken bij Tim Kniep, e-mail tim.kniep@nen.nl of telefoon (015) 2 690 100.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN ICT-mail (Publicatie)