NEN


Roadmap voor SmartHouse

woensdag 25 maart 2009, 14:12

Onder aanvoering van CENELEC wordt er een 'Roadmap' samengesteld voor het coördineren van alle standaardisatieactiviteiten rond het 'SmartHouse': de 'SmartHouse Standardisation Roadmap'. Die activiteiten hebben betrekking op meerdere normen die worden toegepast door de betrokken dienstverleners, de applicaties, de systemen en de netwerken.

Meedenken
Gedurende het samenstellen van de Roadmap kunnen alle belanghebbenden reageren en hun bijdrage leveren. De Roadmap beschrijft alle activiteiten en coördinatie die nodig is voor een succesvolle implementatie van de standaard. Niet alleen worden de bestaande standaarden en hun eventuele overlap bekeken, maar ook wat er aan ontwikkelingen gaande is.

In de Roadmap wordt vastgelegd welke standaardisatie er moet worden bereikt en wanneer. De workshop moet resulteren in een 'Open Event', waarbij de belanghebbenden zich akkoord verklaren met de manier waarop een gecoördineerde standaard tot stand komt.

Meer informatie
Voor meer informatie over het tot stand komen van de Roadmap kunt u contact opnemen met Ton van Bergeijk, consultant Informatietechnologie & Telecom, telefoon (015) 2 690 126, e-mail smarthouse@nen.nl. zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN ICT-mail (Publicatie)