Ingezonden persbericht



---



Vogel's lanceert de 8000 Serie in Europa... Een revolutionaire serie om de cross-selling van flatscreens te bevorderen

Putten, Nederland, maart 2009 ­ Vogel's is Europees marktleider op het gebied van innovatieve bevestigingen voor audio- / videoapparatuur en meubeloplossingen. Vogel's heeft meer dan 35 jaar ervaring en inzicht in de behoeften van consumenten en dealers. Vogel's kan u met trots melden dat zij onlangs haar nieuwe 8000 Serie in Europa heeft gelanceerd ­ een compleet nieuwe serie met alleen die features waar de A/V-consument echt iets aan heeft.

De 8000 Serie bestaat uit drie aparte productcategorieën (Motion+, Motion en SuperFlatTM) in vier verschillende maten voor een maximale compatibiliteit. Dealers kunnen kiezen uit elf verschillende wandsteunen en een vloerstandaard.

Motion+ & Motion
Motion+ en Motion bieden de consument die de ultieme bioscoopervaring thuis wil ervaren de mogelijkheid om vanuit de perfecte hoek tv te kijken. Met het bijzonder flexibele Motion+ kan de flatscreen 75 graden naar beide kanten worden gedraaid, zodat de gebruiker altijd optimaal zicht heeft zonder overlast van zonlicht of andere weerspiegelingen van buiten. Motion+ kan ook loodrecht op de muur worden geplaatst met de 90° hoek-optie die met één vinger te bedienen is.

Dankzij Vogel's gepatenteerde Screen Protection System (SPS®) komen tv's tijdens het draaien niet in aanraking met de muur.
Motion is daarentegen de ideale oplossing voor gebruikers die wel flexibiliteit willen, maar iets minder ruimte hebben om te manoeuvreren. Met Motion kan de tv 45 graden naar beide kanten worden gedraaid.

SuperFlatTM
Door uw tv net als een schilderij aan de muur te hangen, bespaart u meer ruimte en het staat ook nog mooi. Met de SuperFlatTM steun hangt het scherm slechts twee centimeter van de muur, zodat er nog voldoende ruimte over is voor ventilatie en kabels ­ de perfecte oplossing voor kijkers die recht voor de tv willen zitten.





Vloerstandaard
Als u uw flatscreen overal neer wilt kunnen zetten, is de vloerstandaard uit de 8000 Serie de perfecte oplossing. Hij neemt minder ruimte in dan een kast en biedt ruimte aan een dvd-speler of een gameconsole onder de tv. Kabels en stopcontacten kunnen slim worden weggewerkt in het geïntegreerde kabelkolom.

Geschikt voor elke flatscreen
De 8000 Serie is verkrijgbaar in vier verschillende maten (S, M, L en XL) en bestaat uit elf verschillende wandsteunen met een vernieuwd design dat nog meer in het oog zal springen. De producten uit deze serie nemen minder (opberg)ruimte in beslag, zijn eenvoudig te installeren en beschikken over nieuwe features, zoals een waterpas om de installatie te vereenvoudigen, een kabelkolom waarin tien kabels weggewerkt kunnen worden, een kantelfunctie en A/V-dragers.

Handige accessoires
Consumenten kunnen vanuit meerdere posities tv kijken dankzij de kantelfunctie van Vogel's. Hierdoor kan de tv 15 graden naar boven of beneden worden gekanteld, zodat consumenten het scherm ook goed kunnen zien als ze op de bank of de vloer liggen. Vogel's kabelkolom verbergt alle lelijke kabels en is speciaal ontworpen voor de nieuwe generatie flatscreensteunen. Dit ultradunne (twee centimeter) ruimtebesparende kabelkolom is leverbaar met een lengte van 64 en 94 centimeter en biedt ruimte aan tien kabels. Ook is er een A/V-drager zodat u al uw A/V-apparatuur netjes onder uw flatscreen kunt plaatsen. De drager kan in hoogte en diepte versteld worden om de A/V-apparatuur met verschillende afmetingen te kunnen dragen.

"De nieuwe Vogel's 8000 Serie van wandsteunen en vloerstandaards voldoet volledig aan de eisen van de consument en heeft bijzonder handige features, waardoor de verkoop van flatscreen- bevestigingssystemen in Europa zal stijgen. Hierdoor kunnen dealers meer aan cross-selling en up- selling doen en meer omzet maken," aldus CEO Gerdi Vogels.

"De markt voor flatscreens is explosief gegroeid de afgelopen jaren, maar consumenten kopen grotere flatscreens voor minder geld, waardoor de marges van vroeger niet meer haalbaar zijn. Tegenwoordig worden er steeds meer flatscreens al in de winkel aan de muur gehangen. De consument komt vaak pas op dit idee nadat hij dit in de winkel gezien heeft. Dit is de kans voor de verkoper om onze producten, die een hoge marge hebben, te verkopen."





Vogel's heeft een uitgebreid assortiment van winkelmateriaal en marketingtools om de verkoop te ondersteunen, waaronder: schappenplannen, mooie verpakkingen die de consument aanspreken, consumentenbrochures, een interactieve koopgids (Vogel's FlatscreenFitter® Touch) om de consument te helpen met het vinden van de juiste beugel voor elke flatscreen, `Vogel's Sales Tips' voor verkooppersoneel en een aantal handige websites (www.vogels.com, www.flatscreenfitter.com en www.mountyourflatscreen.com).

De producten van Vogel's worden verkocht via nationale verkooporganisaties en distributeurs in verschillende landen. Ga naar www.vogels.com voor uw dichtstbijzijnde dealer.

Wilt u zich registreren bij Vogel's pers-portal? Ga dan naar press.vogels.com en klik op `I want to register'. Geregistreerde gebruikers hebben 24 uur per dag, zeven dagen per week toegang tot productspecificaties, afbeeldingen en andere nuttige informatie.

Neem voor meer informatie contact op met:
Havoned Vogel's Laurens Bokhout Ingrid Rutjens +31 (0)341 359 050 +31 (0) 40 26 47 400

l.bokhout@havoned.nl press@vogels.com

Over Vogel's
Vogel's is expert en Europees marktleider op het gebied van bevestigingssystemen en meubelen voor audio- en videoapparatuur. Voortdurende innovatie en hoogstaande designs vormen al meer dan 35 jaar de drijvende kracht achter dit bedrijf. In 1973 ontwikkelde Vogel's de eerste luidsprekersteun ter wereld. Daarna kwam dit Nederlandse bedrijf voortdurend met revolutionaire oplossingen waarmee mensen hun leven aangenamer en plezieriger konden maken. Hiermee heeft het bedrijf prestigieuze internationale awards gewonnen. Tegenwoordig houdt Vogel's zich bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en marketen van bevestigingen voor LCD- en plasmaschermen, audio- en videoapparatuur en projectors. Het assortiment is het laatst uitgebreid met de complete 8000 Serie, die bestaat uit superplatte en ultraflexibele muursteunen met bijpassende accessoires. Vogel's staat voor vernuft, kwaliteit en betrouwbaarheid. Ga voor meer informatie naar www.vogels.com.






---- --