Gemeente Waddinxveen


Gemeenteraad doet aanbeveling voor burgemeester
De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 25 maart 2009 de heer drs. H.P.L. Cremers op nummer 1 gezet betreffende de aanbeveling burgemeester.

De gemeenteraad van Waddinxveen heeft in september 2008 een vertrouwenscommissie ingesteld in de procedure tot benoeming van een burgemeester. Deze commissie heeft tot taak te komen tot een selectie van kandidaten voor de functie van burgemeester en daaruit een voorstel tot aanbeveling te doen aan de raad.

Tijdens een gesprek met de Commissaris van de Koningin eind februari heeft de commissie de ontvangen sollicitaties besproken met de Commissaris. Er zijn met zeven kandidaten sollicitatiegesprekken gevoerd.

Tijdens de besloten raadsvergadering van vanavond heeft de vertrouwenscommissie met de raad haar bevindingen uitgewisseld en besproken. Aan de hand van de opgestelde profielschets en de persoonlijke kwaliteiten, heeft de raad vervolgens in de vergadering besloten de heer Cremers aan te bevelen. Deze aanbeveling zal weldra worden verzonden aan de Minister van BZK met het verzoek de benoeming van kandidaat nummer 1 te bevorderen.

De heer Cremers is 60 jaar oud, gehuwd en vader van twee volwassen kinderen en grootvader van een driejarige kleinzoon. De heer Cremers is lid van de PvdA , woonachtig in Rotterdam en sinds 2006 werkzaam als Voorzitter van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek.