Gemeente Boskoop


PERSINFO

Nummer : 819

Datum : 23 maart 2009

Onderwerp : Uitreiking Koninklijke Onderscheiding


- Onder embargo tot woensdag 25 maart 2009, 21.00 uur -

Woensdag 25 maart zal burgemeester Rijsdijk om circa 21.00 uur aan de heer L. van Leeuwen een Koninklijke Onderscheiding uitreiken. De heer Van Leeuwen wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking van de onderscheiding vindt plaats in het kerkgebouw van de Vrijzinnig Protestantse Gemeente (Burg. Colijnstraat 24), ter gelegenheid van het afscheid van de heer Van Leeuwen als voorzitter van het bestuur van de Vrijzinnig Protestantse Gemeente.

De heer Van Leeuwen (69 jaar) ontvangt de onderscheiding vanwege zijn (bestuurlijke) activiteiten die hij sinds 1970 op het gebied van het kerkelijk leven heeft verricht en de activiteiten die hij al jaren uitvoert voor de Ondernemersvereniging en de Vereniging Plaatselijk Nut Boskoop. De heer Van Leeuwen wordt gekwalificeerd als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd'.

Zo is hij niet alleen bestuurslid en voorzitter van de Vrijzinnig Protestantse Gemeente geweest, maar is hij ook lid van de coördinatiecommissie zondagdiensten in het Zorgcentrum, lid van de voorbereidingscommissie Oecumenische Nieuwjaarsdienst en lid van de commissie voorbereiding speciale dienst met De Zonnebloem. Daarnaast is de heer Van Leeuwen bestuurslid geweest van de Ondernemersvereniging (1991-2006) en is hij tot op heden bestuurslid van de Vereniging Plaatselijk Nut.


----------------------------------------------------------- Einde Persbericht --------------------------------------------------

Voor vragen kunt u terecht bij het product Communicatie, tel. 219558 of 219553.