Prof. Jo van Engelen lid Raad van toezicht Open Universiteit

26/03/2009 08:30

Open Universiteit Nederland

De minister van Onderwijs, cultuur en wetenschap heeft prof. dr. ir. Jo van Engelen benoemd tot lid van de Raad van toezicht van de Open Universiteit Nederland. De benoeming is ingegaan op 1 maart 2009 voor een periode van vier jaar.

Over Jo van Engelen

Prof. dr. ir. Jo M.L. van Engelen (1959) heeft na zijn promotie in 1989 aan de Universiteit Twente in verschillende managementfuncties gewerkt bij Océ. Sinds 1991 is hij hoogleraar Business Development en later ook research fellow aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. In 2000 is hij toegetreden tot het bestuur van de onderzoeksschool ICS (Interuniversity Centre for Social Science Theory and Methodology). Daarnaast werkte hij als management consultant voor organisaties als TNT Post, Achmea, Essent en de ANWB. Hij is commissaris (geweest) bij verscheidene bedrijven waaronder Ordina, Brunel, Kender Thijssen, Unigarant, Telstar en het Drents Museum. Van 2004 tot 2008 was hij lid van de hoofddirectie van de ANWB en sinds 1 januari 2008 is Van Engelen lid van de directie van de Algemene Pensioen Groep.

Open Universiteit Nederland

De Open Universiteit Nederland is een van de toonaangevende instellingen voor hoger afstandsonderwijs in de wereld en een autoriteit op het gebied van zelfstudie en ict-ondersteund onderwijs. Sinds de start in 1984 hebben ruim 250.000 mensen een cursus of wetenschappelijke opleiding aan de Open Universiteit gevolgd. De vakinhoudelijke en onderwijskundige expertise wordt ook ingezet in nationale en internationale samenwerkingsprojecten op het terrein van bijv. leven-lang-leren, e-learning, assessment, open educational resources en professionalisering van onderwijsgevenden.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.ou.nl