Politie Hollands Midden

Datum: 26 maart 2009

Noordwijk / Roelofarendsveen Gestolen auto in brand gestoken Een auto die in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 maart werd gestolen bij een inbraak in een woning aan de Populierenstraat in Roelofarendsveen is na een achtervolging door de politie op de Zeereep in Noordwijk aangetroffen. De achterbank was door de twee inzittenden in brand gestoken. Met een brandblusser uit een politieauto werd het vuur gedoofd. De daders zijn nog spoorloos.

Agenten zagen rond 05.00 uur op de Koningin Wilhelminaboulevard in Noordwijk een auto staan met daarin twee mannen die de aandacht trok omdat deze geparkeerd was in de verkeerde richting. Op het moment dat de agenten de mannen controleerden gaven ze gas en gingen er vandoor. De politie zette een achtervolging in en na ze even kwijt te zijn geweest werd de auto teruggevonden aan het einde van de Zeereep waar ze zich in het zand hadden vastgereden. De achterbank van de verlaten auto was in brand gestoken en werd snel door de agenten gedoofd. Er volgde nog een uitgebreide zoekaktie op het strand en in de omgeving waarbij de mannen niet werden gevonden. Via de tenaamstelling van het voertuig kwam de politie uit bij de eigenaar in Roelofarendsveen. Daar bleek de auto te zijn gestolen nadat in de woning was ingebroken.

De politie heeft het voertuig veilig gesteld en is begonnen met een onderzoek.

Leiden Aangehouden voor vernielen autolichten De politie heeft woensdagavond 25 maart een 64 jarige vrouw uit Leiden aangehouden voor het vernielen van achterlichten van twee aan de Zoeterwoudsesingel geparkeerde auto's. Getuigen zagen dat de vrouw rond 20.30 uur met een breekijzer op de lichten sloeg en waarschuwden de politie. Deze hield de vrouw in haar woning aan. Na haar verhoor is zij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Nieuwerkerk a/d IJssel Verdachten overval Kruidvat De recherche van het politiedistrict Gouwe Ijssel van Politie Hollands Midden verdenkt twee personen, een 31 jarige man uit Capelle aan den Ijssel en een 35 jarige man uit Rotterdam, van een gewapende overval op het Kruidvat. Een man kwam zaterdag 14 maart omstreeks 12.30 uur de winkel aan de Dorpsstraat binnen, dreigde met een wapen en ging er met een buit vandoor. De man stapte in een gereedstaande auto welke de dag daarvoor gestolen was in Rotterdam. Het politiekorps Rotterdam-Rijnmond hield vrijdagmiddag 20 maart de mannen aan op verdenking van een reeks overvallen in hun werkgebied. Deze mannen worden eveneens verdacht van de overval in Nieuwerkerk aan den Ijssel.

Bodegraven Politie onderzoekt vechtpartij Agenten zijn woensdagavond 25 maart bij een vechtpartij in een warenhuis aan het Raadhuisplein geroepen. De agenten hielden een 18 jarige vrouw uit Bodegraven aan. Zij zou tijdens de vechtpartij een zwangere vrouw van 31 jaar uit Gouda in haar buik hebben getrapt. Aanleiding was volgens de verdachte het voordringen van de Goudse bij de kassa. Dit leidde tot een discussie en vervolgens tot een handgemeen. Familieleden en personeel probeerden de vrouwen uitelkaar te halen. De Goudse werd overgebracht naar het ziekenhuis ter observatie.

Gouda Vrouw rijdt door na aanrijding De politie is op zoek naar de bestuurster van een groene auto of getuigen van een aanrijding waarbij de bestuurster betrokken raakte. De vrouw reed woensdag 25 maart om 15.10 uur over het Driewegplein in de richting van de Molenmeesterslag. Een 14 jarige fietsster uit Gouda kwam uit de richting van de Sluismeesterslag en wilde richting de Dijkgraafslag rijden via het Driewegplein. Het meisje reed de weg op, zag de auto en week uit naar links. Er ontstond tussen beiden een aanrijding. De vrouw van ongeveer 30 jaar met donker blond haar reed na de aanrijding door. Het meisje liep letsel op aan een hand.

------------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --